Skip to main content

TRAVEL – Tioman eiland

Na het vele wandelen op Borneo en twee overvolle dagen in Singapore vertrekken we naar Tioman eiland om even heerlijk tot rust te komen. Zon, zee en strand here we come!

maleisie-tioman01

We vertrekken met de boot vanaf Mersing naar Tioman. De boot stopt op verschillende plekken langs het eiland. Wij worden gedropt bij Air Batang (ABC). Vanaf hier is het een klein stukje lopen (zonder backpacks, want die zijn direct opgepikt door de beheerders van de chalets). We hebben vooraf 5 nachten geboekt bij ABC Chalets. Het is aan te raden vooraf een slaapplek te boeken, want de accommodaties op het eiland zitten snel vol.

De chalet waar we overnachten is niet groot, maar wat heb je meer nodig dan een bed en badkamer als het strand op een paar meter afstand is? Het is hier prachtig!

maleisie-tioman02

Vanaf ABC Chalets kun je twee kanten op. Of in de richting van het hoofdstadje Tekek van het eiland (heen en weer ongeveer 9 kilometer). Dit is een goed begaanbaar pad. Wil je richting het noorden van het eiland dan moet je eerst een kwartier door de jungle lopen, maar ook dit is zeker de moeite waard. Aan allebei de kanten zijn prachtige stranden, waar je vaak alleen (of met rondstruinende Komodo varanen achter je in de struiken) kunt liggen.

Nog een tip: zorg ervoor dat je voldoende geld bij je hebt! Er is maar één pinautomaat op het eiland en die is in Tekek. Dit betekende voor ons geen rust de eerste dag, maar een wandeling van 9 kilometer.

maleisie-tioman03

Op een enkele bui na hebben we bijna ons hele verblijf mooi weer gehad. We zijn twee keer richting het noorden gelopen. Eén keer naar Monkey Bay. Als je het stuk door de jungle hebt gelopen kom je bij een mooi resort waar je nog wat kan eten of drinken, hierna is er alleen nog jungle. Monkey Bay volgt dan snel. De dag erna zijn we doorgelopen naar Monkey Beach. Dit is ongeveer een uur wandelen, grotendeels door de jungle. Erg mooi! Maar zoals de naam al doet vermoeden kan je hier niet rustig liggen, want er lopen dus apen rond (die maar wat nieuwsgierig zijn naar wat je allemaal bij je hebt). De overige dagen hebben we ons vermaakt in de omgeving van ABC Chalets. Heerlijke dagen aan het strand, zwemmen, snorkelen, lezen… Bij alle accommodaties kan je eten, er is dus keuze genoeg. Let wel op: de ene dag is iets open en de volgende dag kan ik dit zomaar gesloten zijn. Zo was het restaurant van ABC Chalets het hele weekend dicht. Jammer, want je kan hier lekker eten!

Mocht je een paar dagen willen ontspannen en genieten van de prachtige stranden van Maleisië en houden van rust dan is Tioman eiland zeker een aanrader! Ben je ooit van plan hierheen te gaan, laat het me zeker weten!

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl