Skip to main content
Singapore

TRAVEL – Singapore

Na Borneo vervolgen we onze reis naar Singapore. Eén van de meest indrukwekkende plekken waar ik ooit ben geweest.

Vanaf Kuching vliegen we naar Johor Bahru. Het is ook mogelijk om direct naar Singapore te vliegen, maar dit was een stuk duurder. Vandaar dat we kozen voor Johor Bahru. Vanaf het vliegveld kan je met een bus naar Singapore centrum. Dit is een hele reis, want het is druk bij de grens. Maleisië uit gaat prima, maar Singapore in is enorm druk. Pas halverwege de middag zijn we in de stad.

Singapore

We hebben gekozen voor een hostel dichtbij het centrum, zodat we alles kunnen lopen. Als we onze backpacks in het hostel hebben gebracht lopen we richting Marina Bay.

singapore01

We verdwalen meerdere keren in de vele shopping malls en zijn ontzettend onder de indruk van de enorm brede straten en grote gebouwen.

singapore02

Tip: Ga zeker een keer een ijsje eten bij één van de vele dessertwinkels. Wij hebben op de foto mangoschaafijs. Super lekker. Kies geen durian. We sluiten de dag af met de prachtige lichtshow bij Marina Bay. Deze show is iedere avond om 8 uur.

singapore03

Onze tweede (en laatste) dag in Singapore beginnen we in één van de bekendste winkelstraten van Singapore, Orchard Road. Ook weer enorm indrukwekkend. En zelfs hier weten we meerdere keren te verdwalen in de shopping malls.

singapore04

Begin van de middag lopen we richting het park naast en achter Marina Bay. Ook zeker een aanrader! Het is een enorm groot park waar ontzettend veel te doen is.

singapore05

Gardens by the Bay mag je eigenlijk niet overslaan tijdens een bezoek aan Singapore.

Begin van de avond pakken we een bus terug richting Johor Bahru. We hebben besloten hier te overnachten. Omdat hier en de prijzen een stuk lager liggen en dit scheelt morgen een stuk reizen richting Tioman eiland.

Toen we begonnen met de planning voor onze reis door Maleisie kwam Singapore nog helemaal niet in de planning voor. Toch ben ik superblij dat we de stad hebben toegevoegd aan onze reis. Ik had dit niet willen missen. Allebei onze dagen in Singapore hebben we ruim 35.000 stappen gezet. Onze voeten doen pijn, maar de brede straten, hoge gebouwen en vele shopping malls waren het waard!

Ik ben benieuwd wie van jullie er nog meer in Singapore zijn geweest? Laat even weten of je net zo enthousiast bent als ik!

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl

2 thoughts to “TRAVEL – Singapore”

Reacties zijn gesloten.