Skip to main content
Cameron Highlands

TRAVEL – Cameron Highlands, Maleisië

Vanaf Tioman Island vertrekken we met de boot richting Kuala Lumpur. Hier slapen we één nachtje en dan gaan we direct door naar Cameron Highlands. Hier blijven we de komende dagen.

Na een rit van 4,5 uur vanaf Kuala Lumpur komen we aan in Tanah Rata. De laatste 1,5 uur gaat de bus zigzaggend omhoog de bergen in. Wat een hel! Ik ben ontzettend misselijk. Als we ons hotel hebben gevonden duik ik gelijk in bed. Gelukkig voel ik me na een tijdje weer wat beter.

cameronhighlands01

We hebben een map met trials en besluiten een korte route te lopen. Als we bijna terug zijn begint het opeens keihard te regenen! Maar echt hard! Gelukkig vinden we een plek om te schuilen. ‘s Avonds eten we Indiaas. Ontzettend lekker! Na een warme douche duiken we ons bed in.

cameronhighlands02

Deze tweede dag willen we trial 1 lopen. De trial is officieel afgesloten, maar zou nog begaanbaar moeten zijn. We zoeken een hele tijd naar de ingang samen met nog twee andere reizigers die we onderweg tegen zijn gekomen. Uiteindelijk vinden we een route.

cameronhighlands03

Achteraf blijkt dit helemaal niet trial 1 te zijn geweest. Niet gek, want het is ook een ontzettend zware route! De grond is heel vochtig en met het lopen zak je steeds een beetje weg. Het laatste gedeelte van de trial regent het flink.

cameronhighlands04

Na ruim 4 uur ploeteren komen we helemaal onder de modder aan bij mossy forrest. Hier raken we een de praat met een guide, die ons meeneemt naar dé theeplantages. Dit scheelt een flink stuk lopen! De theeplantages zijn prachtig!! Het was een hele zware dag, maar dit was zeker het mooiste stukje jungle dat we hebben gezien. ‘s Avonds eten we opnieuw Indiaas. Wij zijn fan!

cameronhighlands05

Onze laatste dag lopen we trial 10, naar de top van de Jasar. Een mooie wandeling. We willen vanaf daar naar de theeplantages lopen, maar die weg is onbegaanbaar. Dus we besluiten terug te lopen. Eind van de middag pakken we de bus terug van Cameron Highlands naar Kuala Lumpur. Onze laatste bestemming alweer! Deze keer ben ik goed voorbereid en heb ik reistabletjes op. De terugreis gaat goed!

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl