Skip to main content
My Maps op telefoon

TECH – Tip: My Maps voor je hotspots

Voor ons tripje naar Den Haag ging ik online op zoek naar verschillende hotspots. Maar hoe ga je deze hotspots nu makkelijk af als je eenmaal op bestemming bent? Maak je eigen map in My Google Maps voor je hotspots.

My Maps voor je hotspots

Een kaart aanmaken in My Maps

1. Ga naar My Maps van Google.
2. Log in met jouw Google account.
3. Klik op Nieuwe kaart maken.
4. Geef je nieuwe kaart een naam.
5. Zoek naar het adres van de door jouw gevonde hotspot.
6. Klik op toevoegen aan kaart.

Eventueel kun je jouw hotspots ook indelen in lagen/categorieen. Zo kun je bijvoorbeeld al je foodie adresjes in één aparte laag zetten en een eigen kleur geven. Zo blijft je kaart overzichtelijk.

My Maps op telefoon

My Maps bekijken op telefoon

1. Open Google Maps op je telefoon.
2. Log in met jouw Google account (hetzelfde als waarop je jouw map hebt aangemaakt).
3. Open het menu en klik op Mijn plaatsen.
4. Klik nu op de door jou aangemaakte kaart.

Door deze kaart te gebruiken tijdens jouw citytrip is er geen hotspot meer die je per ongelijk overslaat. Met behulp van de Google Maps app kan je direct zien waar jij op dat moment staat en waar de door jou opgeslagen hotspots in de buurt zijn. Ook kan je direct een route plannen via Google Maps.

Ik was al langere tijd op zoek naar een mogelijkheid als deze en ben dus super enthousiast. Wist jij van het bestaan van My Maps af?

Wat is jouw favoriete stad? Ik ben gek op citytripjes in eigen land en ben benieuwd naar jouw favoriete hotspots.
Handtekening-Nana

Ps. Volgende week deel ik de Den Haag hotspots die ik heb gevonden en waar ik enthousiast over ben. Dan zie je ook direct hoe ik mijn Den Haag hotspots heb verwerkt in My Maps.

Nathalie

Blogger missionnana.nl

2 thoughts to “TECH – Tip: My Maps voor je hotspots”

  1. Ja erg handig is dit! Het werkte eerst niet zo soepel op telefoons, maar tegenwoordig gelukkig wel. Het enige nadeel vind ik dat het volgens mij niet zonder internet werkt. Ik ben nu daarom de app Stay aan het proberen en die werkt tot nu toe ook wel fijn. Nadeel daarvan is weer dat je echt alleen kaarten van steden kunt maken die zij beschikbaar stellen, dus ik vraag me af hoeveel dat er in Nederland zijn. Dus voor Nederland is dit inderdaad handiger, haha :-)

Reacties zijn gesloten.