Skip to main content
Reisverslag Borneo

Travel – Borneo, Maleisië

Na Bali zijn we verliefd geworden op Azië. Op 10 juni startte dan ook onze tweede reis naar het prachtige Azië. De bestemming van dit jaar? Maleisië! We hebben uren besteed aan het maken van de perfecte planning. Met als eerste bestemming: Kuching, Borneo.

Borneo is een los eiland van Maleisië. Een gedeelte van Borneo hoort bij Maleisië, het andere gedeelte hoort bij Indonesië. In verband met de tijd kozen wij voor het bezoeken van Sarawak, het noordwestelijke deel van Borneo. Direct nadat we waren geland op Kuala Lumpur namen we een volgende vlucht naar Kuching. Dit had nog heel wat voeten in de aarde, we hebben echt moeten rennen om het vliegtuig te halen!

Kuching Borneo

Onze eerste dagen hebben we besteed in Kuching. Een leuke, typisch Aziatisch stadje. Mooi kan ik het niet noemen, maar je vermaakt je er prima voor een paar dagen.

Borneo Semenggoh Wildlife Centre

We bezochten Semenggoh Wildlife Centre, dé plek waar orang-oetans nog in het wild leven. Zo indrukwekkend dat we bij maarliefst drie voedertijden zijn wezen kijken. Maar als je kiest voor Borneo mag je dit zeker niet overslaan!

Damai beach Borneo

Na een paar dagen besloten we een stukje verder te reizen naar Damai beach. De jungle daar is prachtig en erg geschikt voor een mooie (maar ook zwarte trekking!

Bako National Park Borneo

Tot slot bezochten we Bako National Park. Naast de orang-oetans de tweede reden om te kiezen voor Borneo. Bako is echt prachtig! Heel veel verschillende soorten natuur en veel verschillende trekkings die je kunt doen. Super netjes onderhouden, dus je kunt er gewoon alleen, zonder gids, op pad. En natuurlijk ook de neusapen, die we meerdere keren hebben gezien in het park. Na twee nachten Bako National Park zijn we nog kort terug gegaan naar Kuching. Om vervolgens een vlucht te pakken naar Johor Bahru.

In totaal zijn we ruim een week op Borneo geweest. We hebben ontzettend veel prachtige natuur gezien en ook ontzettend veel stappen gezet. Die wandelschoenen die we voor deze reis hebben aangeschaft waren een topinvestering! Maar nu heb ik ook heel veel zin om de stad op te zoeken. Op naar onze volgende bestemming: Singapore, waar ik in mijn volgende reisblog meer over vertel!

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl