Skip to main content

LIFE – Op GROOT avontuur met kitten Nala #5

De afgelopen maand heb ik echt iets heel spannends meegemaakt!! Gelukkig heb ik wat weken gehad om bij te komen van de schrik. Ga je mee op avontuur met kitten Nala?

Ik mag niet vaak meer buiten spelen van het baasje en vrouwtje, maar een paar weken terug was het heerlijk weer en ik wilde zo graag!! Na wat zeuren bij het vrouwtje heb ik haar over kunnen halen. De deur ging open! Gelukkig rende ik naar buiten.

Ik was al een tijdje buiten aan het spelen en rende vrolijk achter alle beestjes in de tuin aan. Maar toen opeens PLONS!! Ik wist hoe snel ik uit die vieze sloot moest komen en kon een droog plekje vinden onder de vlonder. Hier ben ik veilig weggekropen. Ik moet zeggen dat het best krap was, maar zo goed als ik kon heb ik me proberen schoon te wassen. Ik was helemaal nat van dat vieze water!

Na die plons hoorde ik het vrouwtje naar buiten rennen, maar ik was dus al veilig weggekropen. Het vrouwtje bleef maar roepen en met de brokjes schudden.. Honger had ik wel hoor, maar ik wist niet hoe ik hier weer weg moest komen! De enige weg eruit was terug het water in. Nooit niet dat ik terug dat water in zou springen! Ik ben dus stil blijven zitten. Urenlang bleven ze mijn naam roepen, maar mij redden nee hoor!

nala-avontuur

Ondertussen werd het donker en koud en werd het steeds stiller buiten. Erg comfortabel zat ik niet, dus toen ik het baasje nog eens hoorde roepen heb ik me maar eens flink laten horen. Na wat miauwen hoorde ik ook het vrouwtje buiten en kwamen er weer steeds meer mensen. Eindelijk leken ze door te hebben waar ik was!

Opeens hoorde ik heel veel herrie boven mijn kop. Nu leek dit plekje ook al niet meer veilig! Totdat ik opeens het baasje zijn hoofd onder de vlonder door zag gluren!! Ik was zo bang dat ik stil ben blijven zitten, totdat het vrouwtje me van mijn plekje wegtrok en snel mee naar binnen nam.

nala-gelukkig

Het eerste wat ik heb gedaan is brokjes eten, want o wat had ik honger!! Hierna heb ik ontzettend veel met het baasje en vrouwtje gekroeld en me flink gewassen, want bah! Mijn buikje en pootjes zaten nog helemaal onder de modder. Toen was het al tijd om te slapen en moe als ik was heb ik heerlijk aan het voeteneinde van het bed geslapen. Ik was zelfs zo moe dat het baasje mij ‘s ochtends wakker moest maken! Nou ik kan je vertellen, dat is nog nooit gebeurd!! De dagen na dit avontuur hebben we heel veel geknuffeld en heeft het vrouwtje mij nog vaker dan normaal verteld hoe blij ze met me is en hoe lief ze me vind!

Nala-buiten

Nu is dit avontuur al weer heel wat weken geleden, maar ik mag nog altijd niet buiten spelen. Alsof ik nog een keer in de sloot zou springen?! Ik kijk wel uit!! Mijn favoriete plekje nu is het raamkozijn, hier kan ik heerlijk naar buiten kijken en nu het warmer wordt is dit een heerlijk plekje om te slapen. Als er andere buurkatten lopen of vogels laat ik me flink horen!! Een paar weken terug zat er echt een hele mooie vogel, wauw wat zou ik die graag hebben gevangen!! Ook zit de reiger vaak vlakbij mijn tuin, ik denk dat hij me gewoon uitdaagt.. Nou wacht maar tot ik weer buiten ben!

nala-kattenspeeltjes-haken

Gelukkig heb ik binnen ook genoeg om mee te spelen! Het vrouwtje maakt steeds meer nieuwe speeltjes voor me. Ik ben al een paar balletjes rijker en op dit moment is ze bezig aan een nieuwe muis. Hij is nog niet af, maar toen het vrouwtje lag te slapen heb ik er stiekem mee gespeeld. ‘s Ochtends heb ik muis weer netjes teruggelegd bij de bank. Ook het balletje wol waarmee het vrouwtje deze speeltjes maakt vind ik erg leuk, als ik me s nachts verveel sleep ik dit gewoon mee naar boven.

Ik heb deze maand dus een enorm avontuur meegemaakt, maar gelukkig zijn we allemaal weer van de schrik bekomen! Het voordeel voor mij? Het baasje en vrouwtje waren zo bang dat ze me kwijt waren dat ze nu extra lief tegen me doen!

Tot volgende maand!


Nala

Nathalie

Blogger missionnana.nl

2 thoughts to “LIFE – Op GROOT avontuur met kitten Nala #5”

Reacties zijn gesloten.