Skip to main content
Kitten Nala

LIFE – Hiep, hiep, hoera! Nala 1 jaar! Nala’s levenslessen

Hiep, hiep, hoera! Vandaag ben ik 1 jaar geworden. Ik ben nu officieel geen kitten meer. Het afgelopen jaar nam ik je iedere maand mee op avontuur. Nu is het tijd voor een terugblik. Wat ik als jonge kitten allemaal heb geleerd het afgelopen jaar? Lees Nala’s levenslessen…

Water is leuk, zolang je er niet in valt

Weet je nog mijn enorme avontuur van afgelopen zomer? Mijn val in die vieze stinksloot. Bah! Ik kan je vertellen dat dit me niet nog eens zal gebeuren.

Spelen doe je ‘s nachts

Geen zeurend baasje of vrouwtje als je ‘s nachts in de gordijnen springt of door de kamer rent. Spelen in de slaapkamer is dan weer niet aan te raden.

Het raamkozijn is de beste plek in huis

Heerlijk warm boven de verwarming of in het zonnetje met een goed uitzicht. Ik kan me hier uren vermaken. Kijken naar de vogels, ooievaars of vogels.. Of lekker opgekruld een dutje doen.

Aandacht trekken

Ik vind het leuk om snel in de kast te duiken of in een kamer waarvan de deur vaak dicht zit. Het nadeel is alleen dat ik vaak opgesloten zit. Hoe ik de aandacht trek? Door heel hard te krabbelen. Ben ik buitengesloten? Dan spring ik heel hoog tegen het keukenraam op. Mijn baasje of vrouwtje staat dan in no time bij de deur.

Soms is het beter niet te luisteren

Soms ben ik heerlijk buiten aan het spelen, dan wil het vrouwtje opeens dat ik naar binnen kom. Als ik dan niet kom dan pakt ze de snoepjes erbij om me te lokken. Eerder kom ik dus echt niet naar binnen! Dan loop ik mijn snoepjes mis.

Benieuwd naar wat ik allemaal heb meegemaakt in mijn 1e levensjaar? Klik hier voor al mijn blogs. Iedere maand plaatste ik een update van mijn avonturen.

Niet op kabels bijten of op de tafel springen

Er zijn twee dingen die ik dus echt niet mag doen. Op kabels bijten of op de tafel springen. Als ik één van deze twee dingen toch doe dan krijg ik een heel boos baasje of vrouwtje op me af. Heb je het stiekem toch gedaan? Heel hard wegrennen is dan nog de enige oplossing!

Sporten is leuk

Het vrouwtje denkt misschien dat zij de Fit Girl in huis is, maar ik heb veel meer plezier in het sporten. Zij doet alleen alsof ze het leuk vind, maar meestal is ze flink aan het zweten en zuchten. Ik daarentegen train echt met plezier. Luid snorrent moedig ik het vrouwtje aan. Als ze buikspieren traint dan zorg ik voor extra gewicht door in haar staart te hangen. Ook bij de push up zorgt dit voor een leuke uitdaging!

Leren touwtjes in de waterbak

Ben je dat saaie water soms ook zo zat? Ik probeerde al mijn speeltjes uit voor meer smaak, maar het lekkerst zijn mijn leren touwtjes. Wekenlang lagen deze dan ook in mijn waterbakje. Yumm!

Nu ga ik lekker genieten van mijn verjaardagstaart! Tot volgende maand!
Handtekening-Nala

Nathalie

Blogger missionnana.nl