Skip to main content

HOME – Checklist verhuizing

We hebben de sleutel van ons huisje! Nog wat weken klussen en dan kunnen we erin! Natuurlijk is de hypotheek al geregeld en zijn de meubels besteld, maar er komt nog meer bij kijken.. Verzekeringen, een energieleverancier, water, televisie, bellen en internet en het doorgeven van jouw adreswijziging bij gemeente, je werk, enzovoorts..

Checklist verhuizen

Het regelen van de hypotheek spreekt voor zich! Niet dat het altijd zo makkelijk is om de juiste hypotheek te kiezen, maar je zal dit niet zomaar vergeten. Er zijn nog meer dingen die geregeld moeten worden voordat je kan gaan verhuizen. Wij kregen een email van de makelaar met dingen die geregeld moeten worden en deze wil ik graag met jullie delen.

Verzekeringen
Er zijn een aantal verplichte verzekeringen die je als huisbezitter zeker af moet sluiten. Natuurlijk zijn er nog veel meer verzekeringen (je kunt je eigenlijk voor alles verzekeren), dit is iets wat je zelf moet beslissen. Onze hypotheekadviseur heeft een handig overzicht gemaakt voor ons wat er gebeurd als één van ons tweeën arbeidsongeschikt zou raken, komt te overlijden enzovoorts. Allemaal dingen waar je natuurlijk liever niet aan wilt denken (ik vind het best een beetje eng als je daar overna gaat denken), maar het is wel belangrijk om hier goed over na te denken!

Zelf hebben wij dit dankzij de hypotheekadviseur allemaal geregeld, deze heeft voor ons ook gekeken naar de beste aanbieder voor bepaalde verzekeringen. Handig!

Energieleverancier
Uiteraard is het fijn dat als je je nieuwe huisje in komt er stroom en gas aanwezig is. Het zal bijvoorbeeld lastig schuren worden met een elektrische schuurmachine zonder stroom..

Wij hebben vorige week al even gekeken naar het aanbod aan energieleveranciers! Best een hoop, gelukkig zijn er een heleboel handige websites waarop je al deze aanbieders gemakkelijk kunt vergelijken en zo hebben we dus uiteindelijk een contract af gesloten.

Water
Er is maar één wateraanbieder in Nederland, hier hoef je dus niets voor uit te zoeken. Wel is het belangrijk dat je de verhuizing even doorgeeft, zodat dit bekend is bij de waterleverancier. Dit kan gewoon via de website, even de waterstand doorgeven en het wordt geregeld.

Wij hebben de retourenvelop gisteren op de bus gedaan, de waterstand opnemen gebeurd samen met de makelaar en de oude bewoners.

Televisie/internet/bellen
Op de dag dat je echt gaat verhuizen naar je nieuwe woning is het natuurlijk belangrijk dat er een goed werkende internetverbinding is en televisie is ook fijn. Bijna alle aanbieders bieden dit samen met bellen in één pakket aan. Het is nu alleen nog zaak om de goede aanbieder te kiezen.

We hebben ons hier al even in verdiept. Best een hoop keuze en het is goed opletten of al jouw eisen in een bepaald pakket zitten.. Zo willen wij bijvoorbeeld kunnen opnemen met onze televisie en willen we een tweede televisie. Natuurlijk willen we een snelle internetverbinding. Bellen is voor ons niet erg belangrijk, we hebben allebei een mobiele telefoon en zijn van plan de vaste lijn niet te gebruiken. Maar bij de meeste aanbieders zit bellen gratis in het pakket. Het is ook belangrijk om te kijken of een bepaalde aanbieder wel afgesloten kan worden op jouw postcode. In de stad is dit vast het geval, maar waar ik nu woon is er vrijwel geen keuze..

Omdat wij dit pas af willen sluiten als we echt gaan verhuizen hebben we nog iets langer de tijd om de juiste aanbieder te kiezen..

Inschrijven gemeente
Het is ook belangrijk (en verplicht) dat je je inschrijft bij de juiste gemeente. Dit kan over het algemeen gewoon via de website van jouw nieuwe gemeente. Jouw nieuwe gemeente zal je automatisch uitschrijven bij je oude gemeente. Ook als je binnen de gemeente verhuisd moet je dit doorgeven.

Ik ben hiermee bezig, helaas werkt de website van de gemeente waar ik in ga wonen niet erg mee.. Grr! Hopen dat het snel gaat lukken en anders maar even bellen of langs gaan.

Adreswijziging
Je adres staat bij ontzettend veel instanties en bedrijven geregistreerd, dit moet natuurlijk aangepast worden. Denk aan je werkgever en/of school, huisarts, tandarts, zorgverzekeraar, de bank, sportclubs of andere verenigingen waarvan je lid bent, eventuele tijdschrift abonnementen en natuurlijk je familie en vrienden. Let er ook op als je bijvoorbeeld iets besteld via internet dat je het adres van je account aanpast.

Dit heb ik natuurlijk nog niet gedaan, maar zodra we verhuizen ga ik dit lijstje gelijk afwerken.

Ben jij al eens verhuisd? Is alles goed gegaan en heb je nog tips voor mij?


Nathalie

 

Nathalie

Blogger missionnana.nl

4 thoughts to “HOME – Checklist verhuizing”

  1. Ik ben zelf net verhuisd naar een kamer in Groningen, jeetje wat moet je aan veel dingen denken. En goed dat je het zegt: ik moet me ook nog inschrijven in de gemeente, oeps!

  2. Wat leuk dat je gaat samenwonen, gefeliciteerd! Ik ben nog nooit zelf verhuisd maar dat gaat geen jaren meer duren denk ik, dus altijd handig om te weten!

Reacties zijn gesloten.