Skip to main content

GOALS – Uitdaging #2: Een mooie, gezonde huid

De laatste maanden ziet mijn huid er steeds slechter uit. Droge, rode plekken en bultjes/puistjes. Het is de hoogste tijd om mijn huid beter te gaan verzorgen..

Als pubermeisje heb ik weinig last gehad van een onzuivere huid. Nu de laatste maanden lijkt mijn huid opeens een inhaalslag te willen maken. Wel heb ik al jaren last van een moeilijke huid. Ik heb heel snel last van droge en rode plekjes. Niet alleen in mijn gezicht, maar ook op mijn armen. Ik gebruik nu al een hele tijd doucheproducten zonder “rommel” erin en dit werkt super. Mijn armen zien er weer mooi uit! Nu mijn gezicht nog…

Tips

Ik ga de komende weken aan de slag met de volgende tips:

  • Drink genoeg water. Minimaal 2 liter water/thee per dag.
  • Slaap/rust voldoende. Het heet niet voor niets een schoonheidsslaapje.
  • Eet gezonde en zoveel mogelijk onbewerkte producten.
  • Beweeg/sport regelmatig. Vooral buiten zijn (frisse lucht) doet goed.
  • Reinig je huid dagelijks goed.

Verder is roken, alcohol, koffie stress, huilen, zon, hitte en kou ontzettend slecht voor de huid. Deze factoren moeten dus zoveel mogelijk vermeden worden.

Mijn ervaring

Ik drink nu al 6 weken (bijna) dagelijks 2 liter water. Ik slaap voldoende, eet gezond en sport regelmatig. Toch ben ik nog niet tevreden met mijn huid.

Waar nog wel vooruitgang te behalen is? Het verzorgen en reinigen van mijn huid.

Mijn routine op dit moment ziet er als volgt uit: ‘s ochtends maak ik mijn gezicht schoon met een reinigingslotion, hierna breng ik wat dagcrème (speciaal voor de gevoelige huid) aan. Ik gebruik zo min mogelijk make-up als foundation of poeder. Ik merk namelijk dat ik hier heel snel droge, rode plekken van krijg. ‘s Avonds reinig ik mijn huid extra goed met een reinigingsborstel en reinigingsmelk. Hierna haal ik nog een wattenschijfje met reinigingslotion over mijn gezicht. Op de extreem droge/rode plekken smeer ik een laagje vaseline.

Ik ben nu pas een aantal dagen bezig met deze uitgebreide routine in de avond en ik zie nu al effect. Mijn eerste indruk is dus super positief. In mijn volgende update laat ik jullie weten hoe de reinigingsborstel op de lange termijn bevalt.

Hoe verzorg jij je huid? Heb je ook een lastige huid? Ik ben erg benieuwd naar jouw routine en tips.
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl

3 thoughts to “GOALS – Uitdaging #2: Een mooie, gezonde huid”

  1. Ik gebruik zelf ook een reinigingsborstel en vind dat heerlijk! Vooral als het zo lekker schuimt en fris aanvoelt. Lekker voor het naar bed gaan!

Reacties zijn gesloten.