Skip to main content

FOOD – Kerstmenu 2015

Al jarenlang is het bij ons in de familie een traditie; op eerste Kerstdag maakt iedereen die mee-eet een gang. Vanavond is het weer zo ver! Bekijk hier ons Kerstmenu 2015.

Amuse: Komkommer met kerrie-spread en garnaal
De amuse word dit jaar verzorgd door vriendlief. Een verrassende keuze voor iemand die niet van komkommer houd. Ik ben er gelukkig wel gek op! Voor degene die niet van garnalen houden gebruiken we plakjes gerookte kipfilet die over blijven bij het voorgerecht.

Bekijk het amuse recept hier.

Voorgerecht: Carpaccio van kipfilet met mango
Het voorgerecht ligt in handen van mijn zusje. Zij koos voor deze frisse carpaccio van gerookte kipfilet. In combinatie met onder andere mango, boursin en zongedroogde tomaatjes weer een gerechtje van Brenda Kookt waar ik erg nieuwsgierig naar ben.

Bekijk het voorgerecht recept hier.

Soep: Uiensoep
Oma eet dit jaar ook gezellig mee en bood aan een uiensoepje te maken. Oma is niet zo van internet (weet waarschijnlijk net hoe een computer aan moet), daarom een vergelijkbaar uiensoep recept. Ik heb de afgelopen jaren al heel wat soepjes geproefd, maar uiensoep heb ik nog nooit op! Benieuwd..

Bekijk een vergelijkbaar soep recept hier.

Tussengerecht: Scholrolletjes met champagnesaus
Misschien wel het gerechtje waar ik het meeste naar uit kijk. Een tijdje terug at ik in een restaurant al eens de combi van schol met gerookte zalm en wauw wat is dat lekker! In dit recept mooi opgerold en opgediend met groente en een champagnesaus.

Bekijk het tussengerecht recept hier.

Hoofdgerecht: Schnitzelrolletjes met brie en cranberry
Dit jaar ben ik voor het eerst verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. Schnitzelrolletjes met brie en cranberry van Brenda Kookt. Bij dit vleesgerecht wil ik bloemkool en broccoli en een aardappelwaaier uit de oven opdienen.

Bekijk het hoofdgerecht recept hier.

Nagerecht: Witte chocolade ijsmousse met ananassoep
Toetjes zijn bij mij altijd favoriet! Dit jaar in handen van mijn vader (en een beetje van mijn moeder). Als ik de ingrediënten zo zie wordt dit een heel lekker calorieënbommetje. Een goede afsluiter van de 1e Kerstdag!

Bekijk het nagerecht recept hier.

Van al dit lekkers ga ik vanavond heerlijk genieten! De foto’s van onze creaties volgen later. Hoe zien jouw Kerstdagen eruit? Geniet ervan!
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl

2 thoughts to “FOOD – Kerstmenu 2015”

Reacties zijn gesloten.