Recept gezonde appel kaneel muffins

FOOD – Gezonde appel/kaneel muffins

Een echte herfstklassieker, maar dan een verantwoorde variant! Gezonde appel/kaneel muffins!

Het is herfstvakantie en wat is er dan fijner dan lekker de keuken in te gaan om iets lekkers en gezonds te bakken.

Ingrediënten appel/kaneel muffins:
Voor 12 appel/kaneel muffins
– 100 gram havermout
– 60 gram volkorenmeel
– 2 tl bakpoeder
– 3 eieren
– 300 gram appelmoes
– 1 grote appel
– 2 tl koekkruiden
– 1 tl kaneel
– snufje zout

recept-appel-muffins-bereiding

Bereidingswijze appel/kaneel muffins:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de havermout fijn met een staafmixer en meng het volkorenmeel en het bakpoeder erdoor. Voeg de appelmoes (ik gebruikte biologische appelmoes van de Albert Heijn) en eieren toe en mix het beslag tot een gladde massa.

Snijd de appel in stukjes en meng dit samen met de koekkruiden en het kaneel met een spatel door het beslag heen. Houd je van zoet? Voeg dan extra honing of zoetstof toe.

Vet de muffinvorm goed in en verdeel het beslag. Bak de cake ongeveer 20 a 25 minuten op 175 graden. Laat de muffins iets afkoelen en smullen maar!

recept-appel-muffins

Voedingswaarde:
Per stuk: 91 kcal, 2,3 gr vet, 3,7 gr eiwit, 12,8 gr koolhydraten.

Zelf vond ik de muffins super lekker. Ik ben erg benieuwd of jij ze ook gaat maken. Laat me weten wat je van het recept vindt in de comments!


Nathalie

Nathalie

Blogger missionnana.nl

Een gedachte over “FOOD – Gezonde appel/kaneel muffins

Reacties zijn gesloten.