Skip to main content
Eetdagboek maart

FOOD – Eetdagboek maart 2016

In februari volgde ik met plezier het eetschema uit de #FITGIRLCODE Guide. Deze manier van eten hoopte ik in maart vol te houden door zelf aan de slag te gaan met een eetschema. Of dit me is gelukt?

Nee ik heb niet zoals ik van te voren had bedacht een schema gemaakt voordat ik aan mijn week begon. Ook heb ik nog niet één zondagmiddag in de keuken gestaan om te mealpreppen.

Toch heb ik wel lekker en over het algemeen gezond gegeten de afgelopen maand. Veel recepten uit de FGC Guide komen met regelmaat terug in mijn eetpatroon, maar ik probeerde ook weer veel nieuwe recepten.

Na de ietwat ongezonde Paasdagen ben ik weer super gemotiveerd om gezond te eten.

 eetdagboek-maart-ontbijt

Ontbijt

Zo’n drie dagen in de week sport ik voor mijn werk. Ik eet dag op kantoor vrijwel altijd een mugcake met yoghurt. Super makkelijk ‘s avonds te maken en mee te nemen. Thuis eet ik nog altijd graag havermout of bak ik pannenkoekjes. De afgelopen maand at ik twee keer deze cottage cheese popovers van Fitdutchies.

eetdagboek-maart-lunch

Lunch

Door de FGC Guide heb ik veel nieuwe inspiratie voor lekkere lunches. Vaak pak ik een wrap of ik maak wat extra rijst of pasta klaar met het avondeten. Liever nog zou ik mijn lunches voor de hele week klaarmaken op zondag, maar dit is er dus nog altijd niet van gekomen.

eetdagboek-maart-snacks

Snacks

Mijn favoriete snacks op kantoor zijn fruit en rijstwafels. ‘s Ochtends voor het sporten eet ik graag een plak zelfgemaakt bananenbrood en mijn favoriete avondsnack was absoluut zelfgemaakt “ijs”. Niets bijzonders, ik zet tegenwoordig gewoon mijn bakje met kwark en diepvriesfruit gewoon na het eten vast in de vriezer.

eetdagboek-maart-diner

Diner

Veel recepten uit de FGC Guide komen nog met regelmaat voorbij. Maar ook probeerde ik nieuwe recepten zoals de noedelsoep van Project Gezond (3x gegete, zo lekker!), rode linzen curry van Beaufood en zoete aardappel met kikkerwerten uit de oven van Fitbeauty. Wat mij betreft allemaal aanraders!

Al met al een prima maand. Zal het me volgende maand dan toch eindelijk eens lukken een week goed te plannen en te mealpreppen?

Ik ben benieuwd naar wat jij de afgelopen maand voor lekkere dingen hebben gemaakt of gegeten! En oja, als je graag een recept wilt van één van mijn eigen gemaakte gerechten hoor ik het natuurlijk ook graag!
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl