Skip to main content
Eetdagboek april

FOOD – Eetdagboek april 2016

Ik ben de afgelopen maand weer lekker bezig geweest in de keuken. Veel nieuwe recepten en lekkere ontbijtjes, lunches en snacks voor onderweg.

 Eetdagboek ontbijt

Ontbijt

Door het sporten op de vroege ochtend eet ik mijn ontbijtjes zo’n drie dagen in de week op kantoor. Ondertussen heb ik al heel wat makkelijke ontbijtjes voor onderweg geprobeerd. De dagen dat ik thuis eet geniet ik extra van mijn bakjes met havermout (de favoriet van de afgelopen maand was zeker die met appel, want heel veel volume). Verder probeer ik graag nieuwe dingen uit (ik ontdekte granola uit de koekenpan) en zijn pannenkoeken in het weekend nog altijd een feestje!

Eetdagboek lunch

Lunch

Vier dagen in de week eet ik op kantoor, de andere drie dagen thuis. Vaak neem ik een wrap met groente mee of kook ik de avond van te voren extra rijst of bulgur. Ik zorg dat ik altijd producten als kipfilet, tonijn, kikkererwten, bonen, tomaat, komkommer en sla in huis heb. Zo maak ik ‘s avonds heel snel een lekkere lunch. Thuis maak ik ook graag een eiwrap.

Eetdagboek snacks

Snacks

Met mijn snacks was ik de afgelopen maand iets minder creatief. Vaak gooide ik snel wat fruit en rijstwafels in mijn tas. Wel dook ik in het weekend meerdere keren de keuken in om iets lekkers te bakken. Bijvoorbeeld deze heerlijke en gezonde worteltaart en één van mijn favorieten de zwarte bonen brownie. Super handig om ‘s ochtends voor het sporten te eten. Ik vind het niet prettig om helemaal op een lege maag te sporten. Ik merk dat ik dan halverwege mijn training honger krijg.. Maar om nu ‘s ochtends voor 6 uur uitgebreid te ontbijten spreekt me ook niet erg aan. Zo heb ik toch iets gegeten, maar stap ik wel snel de deur uit! Om aan mijn eiwitten te komen eet ik meestal een bak met kwark. Ook maakte ik een limoen proteine smoothie, ontzettend lekker!

P.s. Ik werd de afgelopen maand ook heel blij van het zomerfruit wat weer steeds betaalbaarder wordt!

Eetdagboek diner

Diner

Ik vind het altijd leuk om nieuwe recepten te proberen. Zo at ik de afgelopen maand voor het eerst spring rolls. Maar ook eerder geprobeerde recepten die goed zijn bevallen komen met regelmaat terug. Met name de Noedelsoep die we vorige maand voor het eerst aten stond ook in april weer heel vaak op het menu.

Ik ben benieuwd naar wat jij de afgelopen maand voor lekkere dingen hebben gemaakt of gegeten! Heb je nog tips? Als je graag een recept wilt van één van mijn eigen gemaakte gerechten hoor ik het natuurlijk ook graag!
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl