Skip to main content

FOOD – Eetdagboek december 2015

December is natuurlijk de maand van de feestdagen: Sinterklaas, Kerst en Oudejaarsavond. Maar tussendoor werd er ook nog wel wat gezonds gegeten.

food-jan-ontbijt
Ontbijt
Met het koudere weer is een bakje havermoutpap ‘s ochtends toch het fijnst. Met mijn nieuwe blender heb ik ook de smoothie bowl herontdekt. In december probeerde ik voor het eerst bloemkoolpap, prima te doen.. maar ik betwijfel of ik dit nog eens zou maken.

food-jan-lunch
Lunch
Als ik lunch mee naar school moet nemen worden het nog altijd vaak boterhammen. Thuis waren de crackers, tosti en restjes van de avond ervoor favoriet. Ik kook regelmatig wat eitjes, goed te bewaren in de koelkast voor een snelle lunch de dagen erna.

food-jan-snacks
Snacks
Meestal fruit, bakjes kwark met eiwitpoeder en heel veel thee. Maar het was december en er kwamen dus ook heel wat pepernoten, oliebollen en appelflappen voorbij. Als ‘gezonde’ snack voor in het weekend maakte ik weer eens popcorn.

food-jan-diner
Diner
Er verschijnt steeds vaker bulgur op ons bordje ‘s avonds. Maar ook de zoete aardappelfrites en wraps kwamen in december regelmatig voorbij. Ik maakte voor het eerst een receptje met boerenkool en ik kan vertellen dat dat erg goed is bevallen!

Ik ben benieuwd naar wat jij de afgelopen maand voor lekkere dingen hebben gemaakt of gegeten! En oja, als je graag een recept wilt van één van mijn eigen gemaakte gerechten hoor ik het natuurlijk ook graag!
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl