Skip to main content

Een terugblik op mijn hardloopdoelen 2019

Begin dit jaar stelde ik 5 hardloopdoelen voor 2019 op. Benieuwd hoeveel ik er af heb kunnen vinken? Lees dan snel verder.

1. Een 2e marathon ✔

Jup, deze kan ik afvinken. Zo trots! Het was een hele andere marathon dan mijn eerste marathon. De eerste was vooral lichamelijk zwaar, deze keer was het een mentaal gevecht. Lees hier mijn raceverslag. Maar wat ben ik weer trots! Op naar nummer 3. ;)

2. Lopen in het buitenland 

Mijn doel was om in minimaal 3 landen in het buitenland te lopen. Ik liep in Marrakesh, België, Thailand en Cambodja. Stiekem hoopte ik begin dit jaar op 5 landen, maar dat zat er dus niet in. Wel liep ik dit najaar mijn eerste evenement in het buitenland: de Great Bruges half Marathon in Brugge. Een superleuke ervaring!

3. PR 10 kilometer 

In juli liep ik eerst een PR tijdens de Lenteloop in Papendrecht (51:52). Een paar weken later liep ik tijdens de Inner Circle Run dan eindelijk die tijd onder de 50 minuten (49:59)! De eerste minuten na mijn race kon ik nog niet blij zijn en was ik vooral aan het bijkomen, maar wat was ik daarna trots.

4. Meer afwisseling ✔

Dit doel kan ik zeker afvinken. Afgelopen zomer probeerde ik zelf al 1 keer in de week een intervaltraining te doen. Na de zomer ben ik lid geworden van een atletiekvereniging. Sindsdien is bijna geen training meer hetzelfde. Op dinsdag trainen we op de weg. Deze training is iedere keer anders, maar bevat altijd verschillende versnellingen. Op donderdag besteden we meer aandacht aan loopscholing en volgt daarna een interval op de baan. Op zaterdag loopt de groep een langzame duurloop. Hier moest ik even aan wennen, want dit is echt langzaam. Loop ik niet met de groep, dan train ik zelfstandig. Afwisseling genoeg dus!

5. Minimaal 1250 1500 kilometer 

Stiekem stelde ik dit doel een aantal maanden terug al voor mezelf bij. Gelukkig heb ik het hele jaar door kunnen hardlopen. Die 1250 was dus niet echt meer een uitdaging. Mijn nieuwe doel werd 1500 kilometer. Met onze 3 weken vakantie in november/december liep ik weer een kleine achterstand op. Maar uiteindelijk is de teller in 2019 komen te staan op 1545 kilometer! Een afstand die ik nog nooit eerder in een jaar heb gelopen en ruim 392 kilometer meer dan vorig jaar!

Ik heb alle vijf de doelen kunnen afvinken! Als dat niet staat voor een mooi hardloopjaar! Super dankbaar voor het afgelopen jaar en het plezier waarmee ik heb mogen hardlopen. Op naar een mooi 2020!
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl

2 thoughts to “Een terugblik op mijn hardloopdoelen 2019”

Reacties zijn gesloten.