Skip to main content

TECH – Water drinken? 3 applicaties die helpen

De afgelopen week heb ik een aantal applicaties getest die beloofden mij te helpen met het drinken van twee liter water. Welke water drink applicaties zijn het beste? 3 applicaties die helpen!

Ik ben bezig met het verbeteren van mijn slechte gewoontes. Eén van die slechte gewoontes is dat ik niet genoeg (water) drink. Mijn uitdaging op dit moment? Twee liter (water) drinken. Om dit doel te bereiken ben ik aan de slag gegaan met een aantal water drink applicaties. Hieronder naar mijn mening de beste drie applicaties.
  App-watertrakr
WaterTrakr

Met de water intake calculator kan je bij het starten aan de hand van jouw gewicht en activteitsmate bepalen hoeveel water je op een dag nodig hebt.

Door op het plusje te klikken voeg je het door jou ingevulde standaard aantal milimeters toe. Handmatig kan je andere hoeveelheden toevoegen.
Invoeren drinken: ♥♥♥♥♥♥♥ 8/10

Er is een mogelijkheid tot het instellen van alerts met eigen tekst. Je kunt een start en eindtijd kiezen en op de minuut nauwkeurig een intervaltijd bepalen.
Meldingen: ♥♥♥♥♥♥♥ 8/10

De hoeveelheid gedronken water wordt weergegeven in een tabel.
Spelelement: ♥♥♥♥♥ 2/10

WaterTrackr is een hele simpele en overzichtelijke app met de belangrijkste basismogelijkheden voor het tracken van de hoeveelheid water die je op een dag drinkt.

Download: Apple

App-aqualert
Aqualert

Bij het opstarten van de app wordt direct de hoeveelheid aanbevolen water berekend aan de hand van gewicht en activiteitsniveau. Er is een overzicht te zien van de afgelopen weken.

Bij Aqualert is een standaard bekermaat in te stellen, wil je een ander aantal ml dan moet je de standaard beker maat aanpassen.
Invoeren drinken: ♥♥♥♥♥ 6/10

Er is een functie om meldingen in te stellen. Je kunt een start en eindtijd aangeven en op de minuut nauwkeurig een interval kiezen.
Meldingen: ♥♥♥♥♥♥ 7/10

Om je gemotiveerd te houden ontvang je beloningen als je een bepaald aantal dagen je voortgang bijhoudt.
Spelelement: ♥♥♥♥♥ 6/10

Download: Apple / Android

Aqualert heeft veel mogelijkheden en heeft een ietwat schreeuwerig design, maar is wel overzichtelijk.

App-plantnanny
Plant Nanny

De applicatie Plant Nanny draait om het spelelement. De applicatie begint met het berekenen van de hoeveelheid water aan de hand van gewicht en mate van activiteit.

Ook bij Plant Nanny kies je een standaard formaat beker, maar door naar boven te schuiven kan je nog meer favoriete formaten kiezen en toevoegen.
Invoeren drinken: ♥♥♥♥♥♥♥♥ 9/10

Om de 2, 4 of 6 uur kan de applicatie een reminder geven. Hiernaast kan je nog een eigen tijd aangeven waarop je een herinnering wilt. De tijden waartussen deze meldingen worden gegeven kunnen niet zelf gekozen worden.
Meldingen: ♥♥♥♥♥ 6/10

Door het drinken van water onderhoud je jouw plantje. Als beloning krijg je zaadjes, waarmee je nieuwe producten in de Flower Shop aan kunt schaffen. Zoals nieuwe plantjes, bloempotten of achtergrondjes. Hiernaast is er een groot aantal achievements te behalen.
Spelelement: ♥♥♥♥♥ 8/10

Onder het kopje History is de voortgang te bekijken van de afgelopen dagen.

Download: Apple / Android

Alle drie de applicatie hierboven werken prettig, welke jij kiest ligt aan de jouw persoonlijke voorkeur! Waar hecht jij het meeste waarde aan? Een simpele en snelle applicatie of vind je het leuk als er een spelelement aan de app is toegevoegd.

Ik hoop dat je iets aan deze blog hebt en ben erg benieuwd of jij ook één van deze applicaties gebruikt of misschien nu gaat downloaden?


Nathalie

Nathalie

Blogger missionnana.nl

One thought to “TECH – Water drinken? 3 applicaties die helpen”

  1. Ik heb je blog net ontdekt, maar die laatste app ga ik zeker downloaden (: Ik heb hetzelfde probleem, ik vergeet soms gewoon te drinken, vooral als ik thuis zit / op mijn werk. Handig!

Reacties zijn gesloten.