zoomerwantijrun01

SPORT – Zoomer Wantijrun

Sinds een paar dagen heb ik weer wat last van mijn knie. Balen, want ik hoopte dat ik met deze 3e 10 kilometer wedstrijd die blessureperiode af kon sluiten. Ik wil hierna graag weer gaan opbouwen.

Binnenkort een uitgebreidere blessure-update. Maar nu eerst een terugblik op de Zoomer Wantijrun van vorige week woensdag. Ik start om 19:40 uur. Omdat ik maandagavond door de warmte al snel last kreeg van mijn avondeten dat ik vlak voor mijn run at, eet ik vandaag al om kwart voor 5 een pastasalade. Als ik thuiskom van het werk kleed ik me om, ik pak mijn spullen en rijd dan richting Dordrecht. Onderweg pik ik mijn zusje op.

De Zoomer Wantijrun start bij atletiekvereniging Fortius. Er zijn 3 afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer en 10 mile. We halen eerst ons startnummer op en wachten dan buiten tot we aan de beurt zijn. Om 19:30 start de 10 mile. Hier doet mijn vriend aan mee. Na de start ga ik richting het startvak. 10 minuten na mijn start, om 19:50 start mijn zusje aan de 5 kilometer. Super fijn dat deze afstanden op deze manier zijn ingedeeld, zo hoeft niemand lang te wachten op de ander.

10 kilometer zweten

We lopen eerst een rondje over de atletiekbaan. Ik vind het altijd zo heerlijk om op deze ondergrond te lopen. Hierna rennen we het terrein van de atletiekvereniging af en gaan we het mooie Dordrecht in. Mijn ouders staan op 1,8 kilometer. Ik zwaai enthousiast. Het is warm, maar prima te doen. De volgende kilometers zijn wat zwaarder, er zitten meerdere bruggetjes in het parcours en als we bij 3 kilometer een trappetje af moeten protesteren mijn kuiten even flink. Hierna volgt een mooi stuk langs het water. Halverwege komen de lopers van de 5 kilometer tegen. Hier is het even dringen en goed opletten dat ik de goede kant op ga! We lopen een flink stuk in de zon! Ik moet mijn best doen om een beetje op tempo te blijven. Gelukkig heb ik geen last van mijn knie tijdens het rennen.

Als ik eenmaal over het 7 kilometer punt ben probeer ik nog iets te versnellen. Ik krijg wat last van mijn onderrug en probeer dus goed op mijn houding te blijven letten. Bij kilometer 8 staan mijn ouders weer enthousiast aan te moedigen. Nog even volhouden. We rennen weer richting het terrein van Fortius. De laatste 500 meter lopen we weer over de baan. Ik zet nog even flink aan en vlieg over de atletiekbaan richting de finish.

zoomerwantijrun02

Met een gemiddelde snelheid van 5:24 min/km zet ik mijn horloge stil op precies 10 kilometer. Net iets langzamer dan de Run for KiKa van 2 weken terug. Maar het was vanavond dan ook erg warm! Ik ben erg tevreden.Snel zoek ik mijn zusje op. Samen wachten we langs de baan op mijn vriend.

Ik ben weer super trots op ons! We hebben alle 3 goed gelopen. Volgend jaar hoop ik zeker weer mee te doen. Daarnaast begint ook het idee om lid te worden van de atletiek weer te kriebelen. Want ja… die atletiekbaan geeft me vleugels!

Nathalie

Blogger missionnana.nl