Skip to main content

SPORT – November, even terugblikken

Het was even rustig op mijn blog in november, maar ik heb zeker niet stilgezeten. Ik liep 117 kilometer, waaronder de Drechtstadloop, Olympisch Stadionloop en Zevenheuvelenloop. Een mooie maand!

Olympisch Stadionloop

Samen met mijn zusje heb ik een tijdje terug ingeschreven voor de Olympisch Stadionloop. Een relatief kleine run, maar wel met een toffe locatie en ieder jaar weer een hele mooie medaille. Omdat Amsterdam wat ver is voor slechts zo’n korte afstand besloten we er een kort weekend van te maken. We boekten een hotel voor zaterdag op zondag nacht. Zaterdag hebben we ons vermaakt in Amsterdam en zondag deden we mee aan de Olympisch Stadionloop.

Mijn zusje liep de 5 kilometer en startte dus voor mij. Na haar aangemoedigd te hebben ga ik van start. Ik heb nog een kleine hoop op een PR, maar al snel voel ik dat dit er vandaag niet in zit. Mijn benen zijn nog iets te vermoeid van de Drechtstadloop halve marathon die ik vorige week liep. Maar het is droog en de omgeving is mooi, dus ik geniet van de route en laat mijn tijd gaan. Vooral het finishen in het Olympisch stadion is erg tof!! Na afloop lunchen we bij De Drie Graefjes. En we nemen 2 stukken van de beroemde red velvet cake mee voor thuis. Jumm!

nov-olympisch-stadionloop

Zevenheuvelenloop

Een echte herfstklassieker die ik nog niet eerder heb gelopen. Dit jaar is het dan eindelijk zover. Halverwege de ochtend vertrek ik richting Nijmegen. Een collegaatje van mij loopt ook en dus staan we samen aan de start. Na elkaar succes te wensen gaan we er apart van elkaar vandoor. Het is perfect loopweer en de omgeving is echt prachtig! Op sommige stukken sneeuwt het gekleurde herfstblaadjes. Genietmomentje! Bij de eerste heuvel moet ik even slikken, maar het valt alles mee. De kilometers vliegen voorbij. Bij kilometer 10 baal ik zelfs even dat ik al zo ver ben. Iets wat ik zeker niet altijd heb. Omdat ik vooraf geen idee had wat ik moest verwachten had ik mezelf geen tijd doel gesteld. Maar uiteindelijk ben ik superblij met mijn tijd van 1:20:22.

nov-zevenheuvelenloop

Trainingen

Naast de evenementen trainde ik natuurlijk lekker verder. Ik merk wel dat ik even last had van een motivatieprobleem nu het ‘s avonds donker is. Maar na een paar weken lijk ik hier weer overheen te zijn… Zo af en toe voel ik mijn knie(en) nog wel iets zeuren, maar over het algemeen gaan de trainingen goed!

Ook liep ik afgelopen maand een rondje door het leuke Krakau. Naast alle evenementen nog een tof hoogtepunt. Zo leuk om een stad al hardlopend te verkennen!

nov-krakau-loopgroep

Lopen in een loopgroep?

Vorig jaar liep ik tijdens mijn marathonvoorbereiding een aantal keer mee met een trainingsgroep van de atletiek. Omdat mijn ervaring hiermee zo goed is, denk ik erover om me in te schrijven bij de atletiek. Zo kan ik me in een groep voorbereiden op de Rotterdam marathon in 2019. Daarom ging ik langs om een keer mee te trainen op de baan. Hierover later meer!

Hoe was jouw novembermaand? Heb jij nog doelen voor de laatste maand van het jaar?

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl