Skip to main content

Een terugblik op mijn hardloopdoelen voor 2018

2018 was een jaar met ups en downs op hardloopgebied. Begin 2018 stelde ik 5 hardloopdoelen op. Benieuwd hoeveel ik er af heb kunnen vinken?

1. Mijn 1e marathon ✔

Jaaaaaaaaaaaaa! Hier ben ik zo ontzettend trots op! Ondanks die flinke tegenslag (hieronder meer) heb ik die 42,195 kilometer uitgelopen. Lees hier alles over mijn eerste marathon.

2. Blessurevrij blijven

Helaas, met het halen van mijn eerste doel kon ik dit doel doorstrepen. Ik heb dit jaar flink wat last gehad van een vervelende knieblessure. Wel heb ik geleerd van mijn eerdere blessures en ben ik nu veel alerter op pijntjes. Soms misschien iets te alert. Maar ik doe nu wel eerder een stapje terug.

3. 10 kilometer onder de 50 minuten

In oktober liep ik met een tijd van 24:33 een PR op de 5 kilometer. Zou ik dit vol kunnen houden op een 10 kilometer afstand? Ergens denk ik van wel, maar omdat ik eind van het jaar 3 halve marathons heb gelopen en toch weer iets last kreeg van mijn knieën heb ik nog geen echte poging durven wagen.

4. PR halve marathon ✔

Bij de Breda Singelloop was ik heel dichtbij! Maar de laatste kilometers zo leeg dat ik een PR moest laten gaan. Gelukkig had ik bij de Drechtstadloop een 2e kans. Hier kon ik mijn snelheid wel vasthouden (gemiddeld 5:16 min/km). Met een tijd van 1:51:48 wist ik eindelijk bij PR uit 2015 van 1:53:07 te verbreken. Megatrots en blij!

5. 1250 kilometer

Op het moment dat ik een blessure opliep wist ik dat ik dit doel niet haalbaar zou zijn. Uiteindelijk heb ik 1153 kilometer hardgelopen in 2018. Een eindstand waar ik trots op ben, gezien ik dit jaar in totaal zo’n 2 maanden niet kon hardlopen door blessures. Daarnaast heb ik nog nooit eerder meer dan 1000 kilometer in 1 jaar gelopen.

Zoals je ziet kan ik maar 2 van de 5 doelen afvinken, toch was het een heel mooi hardloopjaar! Ik ben erg trots op het lopen van de Rotterdam Marathon en mijn PR op de halve marathon. Op naar 2019! Binnenkort een artikel met mijn doelen voor dit jaar.
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl