Skip to main content
Singelloop Breda

SPORT – Singelloop Breda: 10KM PR!

Wat een race! Wat heb ik het zwaar gehad… Voor de start schreef ik nog dat een PR lopen onmogelijk was. Toch blijkt niets minder waar. Ik heb een PR gelopen op de 10 kilometer!! Lees snel verder voor mijn raceverslag van de Singelloop Breda.

Om iets over 12:00 uur sta ik in het startvak. Het is druk en ik ben dan ook blij als om 12:15 uur het startschot eindelijk klinkt. 59 seconden later ga ik van start. Ook nu is het nog druk. Ik start snel en haal best wat mensen in. Links, rechts, door de berm. Gelukkig wordt het na 500 meter iets rustiger. Mijn snelle tempo van een gemiddelde onder de 5 minuten per kilometer houd ik 2 kilometer vol. Even voel ik me unstoppable.

Toch niet zo unstoppable?

Na 2 kilometer krijg ik mijn verstand terug en besef ik me dat ik dit zeker niet vol ga houden. Ik pas mijn tempo iets aan. Bij kilometer 4 wordt mijn veel te snelle start me fataal en krijg ik pijnlijke steken in mijn zij. Au. Ik moet flink wat op mijn tempo inleveren. Het liefst ga ik lopen. De finishlijn voelt opeens oneindig ver weg. De steken in mijn zij houden aan tot kilometer 6. Af en toe zakt het weer iets af, maar zodra ik wil versnellen komt de pijn terug.

Een PR op de 10 kilometer

Pas als ik richting de 7 kilometer ga kan ik weer echt versnellen en genieten. Ik weet dat mijn familie hier ergens moet staan en focus me dus op het publiek. Op het moment dat ik mijn vriend zie heb ik al mijn energie weer terug. Op de foto heb ik twee duimen omhoog en zo voelt het op dat moment ook weer. Ik kan weer versnellen! Een kilometer verder zie ik 2 collegaatjes. En dan is het nog maar een kilometer tot de finish. Tot nu toe heb ik enkel naar mijn pace gekeken, maar dan zie ik opeens de verwachte eindtijd die mijn horloge aangeeft. Net boven de 52 minuten!! Wow. Dan pas besef ik me dat een PR mogelijk is. Op dat moment heb ik geen idee wat mijn huidige PR is, maar ik ben er vrij zeker van dat dit boven de 52 minuten is. Ik zet dus alles op alles en sprokkel mijn laatste energie bij elkaar voor een eindsprint richting de finish. Mijn horloge geeft net voor de finish 10 kilometer aan in een tijd van 52:01. Het is nog 100 meter naar de finish.

singelloopbreda01

Mijn laatste meters sprint ik richting de finishboog. Mijn officiële eindtijd: 52:24. Yesss! Als ik eenmaal weer op adem ben neem ik nog ietwat onwerkelijk mijn medaille in ontvangst. Ik eet druiven, komkommer, spekjes en pak dankbaar een energiereep en flesje Isostar aan. Nog nooit was de verzorging na de finish zo goed! Met mijn handen vol loop ik terug naar de start. Waar mijn familie en vriend op me wachten.
singelloopbreda02

Om 14:00 start de halve marathon waar mijn vriend aan meedoet. Het parcours is erg leuk als toeschouwers, omdat de lopers vaak langskomen kunnen we hem heel vaak aanmoedigen. Ook hij loopt een PR. Een tijd van 1:39:27! Zo trots op hem! Wauw.

Lees hier welke events er de komende maanden op mijn hardloopkalender staan.

Ik ben stuk gegaan, heb ontzettend genoten. Het was een topdag. Singelloop Breda: bedankt! IK HEB EEN PR GELOPEN! Woehoe! Mijn week kan niet meer stuk.

Nathalie

Blogger missionnana.nl