runforkika01

SPORT – Run for KiKa

Afgelopen zondag stond de Run for KiKa op het programma. Nog zo’n evenement waar ik me heel enthousiast voor de marathon al voor heb ingeschreven. Gelukkig heeft de Ladiesrun van 2 weken terug me wel weer vertrouwen gegeven in deze afstand. En voelt mijn knie heel veel beter dan toen. Benieuwd hoe mijn Run for Kika is gegaan?

De afgelopen trainingen loop ik steeds iets sneller. Mijn knie voelt nog altijd niet erg sterk, maar tijdens het hardlopen heb ik er gelukkig eigenlijk weinig last van.

De Run for Kika is net als de Ladiesrun in het Zuiderpark in Rotterdam. Een top locatie! In 20 minuten rijd ik naar Rotterdam. Parkeren kan heel makkelijk in de naastgelegen wijk en zo sta ik met een half uur op het terrein. Meestal start eerst de kortere afstand, maar bij dit evenement is de 10 kilometer de eerste afstand. Het is dus gek om het terrein nog zo rustig te zien. Langzaam stromen de lopers binnen…

Pas 10 minuten voor de start gaan de eerste lopers richting het startvak. Hier is een warming up en dan klinkt het startschot. Ik sta helemaal vooraan en ben dus gelijk weg. Ondanks dat er geen aangewezen startvakken zijn, starten we wel in verschillende waves. Het is dus lekker rustig op het parcours. Ik start erg snel. Dit houd ik natuurlijk niet heel lang vol. Na de 1e kilometer pas ik mijn tempo wat aan. Ik wil heel graag een pace onder de 5:30 min/km lopen en probeer er dus wel tempo in te houden.

runforkika02

Snel, sneller…

Ondanks dat er bewolking was voorspelt laat het zonnetje zich toch iets te vaak zien. Het is best warm! Het eerste rondje Zuiderpark gaat snel. Rondom de start/finish is het gezellig druk met toeschouwers. De sfeer zit er goed in. Op naar ronde 2. Het is iets zwaarder om op tempo te blijven, maar ik probeer het meisje dat al bijna vanaf de start voor mij rent bij te houden. Bij kilometer 8 begint ze iets uit te lopen. Mijn benen beginnen moe te worden. Mijn tijd is kruipt langzaam omhoog richting de 5:30 min/km. De laatste kilometer zet ik weer aan. Alles eruit halen wat erin zit! Ik ga voor een tijd onder de 5:25 min/km. Als de finish in zicht komt zet ik onder luid gejuich mijn eindsprint in. Mijn vriend staat me hier aan te moedigen, maar door de drukte zie ik hem helaas niet.

runforkika03

De uiteindelijk afstand is “maar” 9,77 kilometer. Mijn gemiddelde snelheid is 5:22 min/km. Een tijd waar ik superblij mee ben!

In totaal is er tijdens het evenement € 264.333 opgehaald. Wat een enorm bedrag! De komende maanden zijn er ook in andere plaatsen hardloopevenementen voor KiKa. Meer weten? Neem even een kijkje op de Run for KiKa website.

Nathalie

Blogger missionnana.nl