Skip to main content

SPORT – Rotterdam Marathon, nog 90 dagen

Ik heb me ingeschreven voor de Rotterdam Marathon. En dat betekent dat het trainen nu echt is begonnen. Januari wordt de meest intensieve maand (in februari zijn we in Thailand) en half maart staat in het teken van afbouwen. Benieuwd hoe mijn trainingen zijn verlopen?

marathon-training-01

27 december – 7,5 kilometer

De eerste keer lopen na die 25 kilometer van afgelopen weekend. Het is de dag na Kerst en ik heb nog vrij, toch ga ik pas eind van de middag (net voor het donker) lopen. Benen voelen prima.

30 december – 8,1 kilometer

Vanochtend is het vechten tegen de wind. Onderweg verzin ik een eindeloze hoeveelheid smoesjes om eerder naar huis te gaan. Maar ik spreek mezelf dan toch streng toe. Ik ben nog nooit eerder gestopt alleen maar omdat ik geen zin meer heb. Doorlopen dus. Wel stop ik onderweg 2 keer om foto’s te maken.

marathon-training-02

31 december – 8,2 kilometer

Dit weekend even geen lange duurloop, maar 2 keer een korter loopje. Het waait vandaag nog even hard als gisteren, maar mijn benen voelen beter. Ik loop samen met mijn vriend en ook dat motiveert om net iets harder te lopen. Heerlijke, snelle 8 kilometer!

3 januari – 8 kilometer

Vandaag stormt het. Maar ik wil toch graag mijn 1e kilometers van 2018 maken. Dus weer of geen weer, gaan! Ik heb het de hele route erg zwaar en kom met veel moeite tegen de wind in. Echt tempo zit er niet in, maar ik ben lang niet zo moe thuis gekomen na 8 kilometer een een gemiddelde snelheid net onder de 6 minuten. Een langere afstand zit er vandaag niet in. Ik ben blij als ik klaar ben.

marathon-training-03

5 januari – 12,6 kilometer

Vandaag dringt het eigenlijk pas echt door dat de marathontraining nu echt is begonnen. Met afstanden van enkel onder de 10 kilometer red ik het doordeweeks niet meer. Ik moet kilometers gaan maken. De eerste kilometers gaan oké, maar daarna gaat het best lekker. Meer dan tevreden met deze afstand. En dat op een vrijdagavond!

7 januari – 24 kilometer

De wekker gaat al om 8:15 uur. Vandaag lopen we mee met een atletiekvereniging in de buurt. De run start om 10:00 uur. Er zijn veel verschillende groepen, met verschillende snelheden. Ik kies ervoor om te starten in de groep van 6 minuten per kilometer. Het is super fijn om in een groep te lopen. Een nieuwe omgeving, het verkeer wordt voor ons tegen gehouden en onderweg krijgen we 2 keer drinken en winegums of ontbijtkoek. Het weer vandaag is perfect en het is dus echt genieten! De afstand die we lopen is 23 kilometer. Ik eindig met nog 2 rondjes op de atletiekbaan en zet mijn horloge stop op 24 kilometer.

Vind je het leuk om mij te volgen? Dat kan op Instagram of via Strava. Vertel me ook jouw hardloopdoelen!

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl

2 thoughts to “SPORT – Rotterdam Marathon, nog 90 dagen”

  1. OMG, 90 dagen nog, haha, wist ik wel, maar het zo te zien staan is toch best confronterend :P (ik doe ook mee, maar dan met een estafetteteam, ik loop maar een kwart.)

Reacties zijn gesloten.