Skip to main content

Raceverslag: Rotterdam Marathon

Daar stond ik dan, klaar voor mijn 2e marathon. Dacht ik… maar wat had ik deze 42,195 kilometer onderschat. Benieuwd hoe mijn Rotterdam Marathon is verlopen? Lees mijn raceverslag.

Klaar voor de start…

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo heel zenuwachtig als ik in het startvak sta. Ik moet even slikken als Lee Towers zijn You Never Walk Alone inzet. Zo bijzonder om hier te staan. Dan klinkt al snel het eerste startschot. Het 2e volgt en mijn wave mag naar voren lopen. Om 10:14 uur klinkt mijn startschot. De groep komt in beweging.

Raceverslag Rotterdam marathon - start

Kilometer 1 – 15

Ik weet Lee Towers nog een high five te geven en zo begint mijn 2e marathon. Vol adrenaline ren ik de Erasmusbrug op. Hier staan mijn ouders en zusje om me aan te moedigen. Eraf gaat nog iets sneller. En zo vliegen de eerste kilometers voorbij. Na het wat saaiere stuk weet ik dat het vanaf kilometer 13 weer vol met publiek staat. Ik geniet met volle teugen.

Kilometer 15 – 25

Gek genoeg voelde dit gedeelte mentaal het zwaarste. Vanaf kilometer 15 begint het zonnetje steeds meer te branden. Ik merk dat ik het hierdoor wat zwaarder krijg en dat mijn hartslag hoog is. Ik ga iets langzamer lopen. Ondertussen begint het stemmetje in mijn hoofd me te vertellen dat ik nog niet eens op de helft ben. En ik ben nu al moe. Hoe kan dit nu, met de trainingen ging dit zoveel makkelijker. Als ik mijn supporters zie, en mijn zusje een stukje meerent kan ik alleen maar klagen. Ik wil lopen! Maar haar antwoord is duidelijk: nee. Nu niet gaan lopen. Ik ren door. Bij het waterpunt van kilometer 25 besluit ik voor het eerst te wandelen. Bijna alle lopers stoppen, het is dus lastig om door te rennen. En ik heb echt water nodig. Ik drink 3 bekers met water en kan er weer even tegen.

Kilometer 25 – 32

Gek genoeg ben ik aardig opgeknapt van het stukje wandelen en het water. Ik kan er weer even tegen. Zo loop ik nog redelijk makkelijk de Erasmusbrug op, door tot het volgende waterpunt op kilometer 30. In mijn hoofd voel ik me ook weer sterker. Ik ben tenslotte al op kilometer 30. Nu kan het aftellen echt gaan beginnen. De vermoeidheid begint er wel aardig in te hakken en mijn tempo zakt dus ook wel. Bij kilometer 32 zijn er sponsjes. Ik knijp er een paar uit over mijn hoofd. Ook hier knap ik weer flink van op.

Raceverslag Rotterdam marathon - halverwege

Kilometer 32 – 40

Ik hoef alleen de Kralingse Plas nog maar rond. Ik kan dit. Het rennen wissel ik af met stukjes wandelen. Maar ik probeer het wandelen steeds zo lang mogelijk uit te stellen. Ik zie mijn vriend. Een stuk verder staan mijn ouders. Mijn zusje rent nog een kilometer mee. En dan hoef ik nog maar 4 kilometer. Iedere keer als ik ga wandelen weet het publiek me snel weer aan het rennen te krijgen. Onderweg pak ik dankbaar winegums, komkommer en appel aan. Wat was het publiek weer geweldig!!

De finish

Vanaf kilometer 40 begint de energie weer terug te komen. Ik ben er bijna! Na een laatste keer wandelen en water drinken zet ik mezelf nog een laatste keer in beweging. Op naar de finish. Zodra ik de Coolsingel opdraai besluit ik volop te genieten. De laatste 500 meter is echt een feestje! En dan zit het erop. Ik heb het gewoon gedaan!! Rustig loop ik door het finishgebied. Ik neem dankbaar een flesje AA en een appel in ontvangst. Dan krijg ik de medaille om mijn nek. Dit is waar ik het allemaal voor deed.

Raceverslag Rotterdam marathon - finish

WAUW! Het was 42,195 kilometer lang genieten, maar ook écht afzien. En ik heb het gewoon voor een tweede keer geflikt! Ik heb de Rotterdam Marathon uitgelopen. Dit jaar in een tijd van 4:27:13. Zo trots!!

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl