Skip to main content

SPORT – Opbouwen update #2

Het blijft met flinke ups en downs gaan. Wat moet ik toch met die knieën van mij…? In deze blog een update van de afgelopen 2 trainingsweken.

8 augustus – 5,2 kilometer

Omdat ik vanavond uit eten ga zet ik mijn wekker weer vroeg voor een ochtendloopje. Maandag trainen ik mijn benen en ik heb nog altijd veel spierpijn. Dat voel ik ook zodra ik ga hardlopen. Even twijfel ik of dit wel zo’n goed idee is… maar ja, dan sta ik dus voor niets om 6:15 uur buiten. Ik besluit toch maar rustig verder te rennen. Al met al een prima loopje met een tempo van 5:45 km/uur.

opbouwen2-02

10 augustus – 6,1 kilometer

Na 2 dagen op de fiets naar het werk voel ik dat mijn knie weer geïrriteerd voelt. Toch wil ik vanavond graag lopen. Samen met mijn vriend ga ik voor een rondje van 7 kilometer. Dit blijkt al snel geen goed idee. Mijn knie doet pijn. Onderweg stop ik 2 keer om even uit te rusten en de pijn wat weg te laten trekken. We snijden de route iets af en zo kom ik na 6 kilometer gefrustreerd thuis. Het is lang geleden dat mijn knie echt pijn deed en dat is dus flink balen!

12 augustus – 10 kilometer

De afgelopen dagen is mijn knie iets beter gaan voelen. Maar nog altijd is het niet top. Gelukkig stond er voor dit weekend een wat kortere afstand van 10 kilometer op de planning. Ik loop op een tempo dat me gemakkelijk afgaat (5:35 km/uur) en dat gaat wel prima. Achteraf voel ik mijn knie wel iets, maar het gaat vooruit.

opbouwen2-03

16 augustus – 6,2 kilometer

De afgelopen dagen heb ik rustig aan gedaan. Niet omdat ik geen zin had om hard te lopen, maar gewoon omdat het niet uit kwam ga ik pas donderdag weer voor een rondje. Die rust heeft mijn knie goed gedaan.

Vanmiddag heb ik mijn telefoon op het werk laten liggen. Nu pas besef ik hoevaak ik mijn telefoon eigenlijk gebruik. Bijvoorbeeld om muziek te luisteren tijdens het hardlopen en een selfie maken onderweg. Gelukkig mag ik de telefoon van mijn vriend lenen voor mijn rondje. Vanavond vliegen de kilometers weer gemakkelijk voorbij! Achteraf heb ik ook geen last! Yes! Dat geeft weer een beetje vertrouwen voor mijn duurloop van dit weekend.

18 augustus – 16,1 kilometer

Als ik de deur uitstap heb ik nog geen idee hoe het vandaag zal gaan. Ik heb afgesproken met een vriendinnetje. Hiervoor ren ik 4 kilometer richting de veerboot die me in Krimpen aan de Lek brengt. Hier rennen we samen ongeveer 6 kilometer. Dit doen we al kletsend met veel fotopauzes tussendoor. Hierdoor vliegen de kilometers voorbij. Als ik met de veerboot weer terug ben in Kinderdijk voelen mijn benen nog goed. Daarom besloot ik toch de 16 kilometer te rennen zoals deze in 1e instantie in mijn schema stonden. De laatste kilometers beginnen mijn benen moe te voelen! Maar door de vele stops voelt het niet alsof ik 16 kilometer heb gelopen. Ik ben blij!

Blessure update

De afgelopen 2 weken liepen dus erg wisselt. Ik merk dat fietsen mijn knie echt geen goed doet. Ook mijn 1e les boxing bag (na de zomerstop) lijkt geen goed te doen. Ik ben dus extra blij met mijn beslissing om te stoppen met boksen en me weer in te schrijven bij de sportschool. Ook al ga ik het boksen erg missen, in combinatie met het hardlopen is dit beter.

Het waren 2 trainingsweken waar ik met gemengde gevoelens op terugkijk. Ik ben benieuwd wat de komende 2 weken me gaat brengen.

Nathalie

Blogger missionnana.nl