Skip to main content

Maak van je run een spel met Run an Empire

In 2014 maakte ik al een printscreen van dit toffe concept. Een augmented reality spel dat hardlopen nog leuker maakt! En in oktober was het dan eindelijk zover: de app Run an Empire is wereldwijd te downloaden. Benieuwd naar mijn eerste ervaringen met Run an Empire?

Zo werkt Run an Empire

Met de app Run an Empire strijd je tegen elkaar om stukken land in jouw omgeving te veroveren. Dit doe je door te wandelen of hardlopen. Op deze stukken land kan je bouwen. Ook kan je geld verdienen en nieuwe dingen bouwen. Als er een andere speler door jouw gebied loopt word je aangevallen. Om jouw stukken land in je bezit te houden, moet je hier daarom regelmatig lopen.

Mijn ervaring

Na het downloaden van de app kan ik direct op basis van mijn locatie mijn eerste district kiezen. Ik koppel ook direct mijn Strava account. Superhandig, de app importeert nu automatisch runs die op Strava staan. Ik hoef dus alleen mijn Garmin maar aan te zetten. Dan is het wachten tot mijn eerste run…

Ondertussen heb ik al heel wat rondjes gelopen met Run an Empire en dus ook al heel wat stukken land veroverd. Op dit land kan je verschillende gebieden maken; voor bijvoorbeeld jagers, landbouw, metaalbewerking, enzovoorts. Door te rennen verzamel je munten, die je kan gebruiken om uit te breiden en werkers aan te nemen.

Er is op dit moment nog niemand zo dichtbij “mijn gebied” dat ze door mijn land zijn gelopen. Wel zie ik steeds meer spelers die om mij heen hardlopen en de app gebruiken. Ik ben erg benieuwd wat er gebeurt als er spelers in mijn gebied komen.

Het spel Run an Empire is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Ga jij de app downloaden of speel je Run an Empire al? Laat dan even een comment achter. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met het spel.

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl