Skip to main content

SPORT – Killerbody Dieet trainingen week 1 en 2

Vier weken terug viel het Killerbody Dieet boek van Fajah Lourens op de mat. Dat was vast een klap, want het is een ontzettend dik boek. De afgelopen twee weken volgde ik het 3 dagen trainingsschema voor in de sportschool. Benieuwd hoe dit is bevallen? Lees snel verder!

Blij verrast was ik toen ik het pakketje uitpakte. Wat een dik boek en wat staat er veel informatie in! Snel bladerde ik het door en las ik hier en daar een stukje. Hier ga ik me de komende weken zeker nog wat uurtjes mee vermaken.. Met het lezen van het boek bedoel ik dan.

Met het doen van de trainingen ga ik me nog veel meer uren vermaken. De eerste training besloot ik direct zondag te doen. Ik pikte zomaar een thuistraining uit het boek en ging aan de slag. Al bij de eerste oefeningen kreeg ik het zwaar! Wauw dit is pittig. Dat het pittig was bleek ook wel toen ik de volgende ochtend met flinke spierpijn wakker werd.

mkbm-01

Toch stond er een nieuwe training op het programma. Ik heb namelijk besloten het drie dagen sportschool schema te gaan volgen. Gisterenavond maakte ik snel een foto van het schema (later kwam ik erachter dat dit het schema van fase 2 was en niet van de eerste fase). Met nieuwe motivatie dook in de sportschool in. Ik merkte de afgelopen weken dat ik het soms lastig vond iedere training zelf te bepalen wat ik moest gaan doen en dat ik mijn motivatie van het begin kwijt begon te raken.

Fase 1 – Week 1

De tricep, bicep en borst training op maandag was flink pittig, maar wel erg leuk! De opbouw van de oefeningen vond ik prettig (helaas blijkt dit alleen in fase 2 het geval). Met trillende armen stapte ik een uur later de sportschool uit. Ik heb ieder circuit 4 keer kunnen doen (helaas heb ik ‘s ochtends maar een uur de tijd voordat ik naar mijn werk moet).

Dinsdagochtend was het tijd voor training twee: quadricpes, hamstrings en kuiten. Nu wel echt van fase 1. Ook deze training haalde ik niet binnen een uur, de laatste twee oefeningen heb ik daarom geschrapt. Dit waren oefeningen voor de kuiten. Gezien mijn blessure misschien ook verstandiger om deze achterwege te laten.

Woensdag probeer ik het hardlopen weer op te pakken. Mijn eerste hersteltraining bestaat uit 5x 3 minuten hardlopen met een minuut wandelen tussendoor. Donderdagochtend volg ik voor het eerst in tijden weer een lesje Bodypump. Hiervoor ga ik nog even de sportschool in en doe ik wat krachtoefeningen. Vrijdag ga ik opnieuw hardlopen. Ik ren 4x 3 minuten en sluit af met 5 minuten rennen. Opnieuw met een minuut wandelen tussendoor. Hierna doe ik in het park nog een HIIT training. 10x een minuut lang oefeningen als burpees, jump squats en jump lunges.

Zaterdagochtend had ik gelukkig wel alle tijd en heb ik de borst en rug training helemaal kunnen voltooien. Samen met een vriendinnetje sprak ik af in de sportschool. Zij heeft de eerste training van het twee dagen schema gedaan. Gezellig zo “samen” sporten!

Zondag is het mooi weer en maak ik 44 kilometer op de racefiets.

Fase 1 – Week 2

Het is de bedoeling dat de eerste fase vier weken lang herhaalt wordt.

Maandagochtend was dus de tricep, bicep en borst training weer aan de beurt. Deze keer wel volgens het schema van fase 1. De oefeningen gingen me goed af en ik wist zelfs alle oefeningen te voltooien in iets meer dan een uur.

Voor de tweede dag op rij sta ik dinsdag om 7 uur in de sportschool, dit keer voor de quadriceps, hamstrings en kuiten training. Ik haal slechts vijf van de acht oefeningen in een uur. Wel blijkt deze training mij ‘s avonds al spierpijn op te leveren, in tegenstelling tot de armentraining van gisteren waar ik weinig last van heb achteraf. Eind van middag ga ik samen met mijn vriend nog 3 kilometer hardlopen. Opnieuw rennen we vijf keer drie minuten met tussendoor 1 minuut wandelen/rust.

Iedere woensdagavond doe ik weer enthousiast mee aan de bootcamp. Deze week doen we verschillende circuitjes en is de bootcamp vooral gericht op conditie.

Donderdagochtend doe ik training drie van week twee. Opnieuw rug en schouders. Ik speel een beetje met de gewichten en probeer iedere oefening mezelf net iets meer uit te dagen dan vorige week.

Op vrijdag, zaterdag en zondag ben ik in Milaan. Hier wandel ik iedere dag ongeveer 10 kilometer. Wat de hoeveelheden eten (ontbijt, ijsjes, pizza en pasta) overige bij lange na niet compenseert.

mkbm-02

Mijn ervaringen

Voor iedere workout Google ik even naar de verschillende oefeningen (helaas staan er bij de sportschool schema’s geen afbeeldingen). Een aantal keren kon ik de oefening niet duidelijk terug vinden en heb ik er maar een eigen draai aan gegeven.

Het aantal herhalingen in de eerste fase is hoog, het was dus even wennen om het juiste gewicht te pakken. Vaak moest ik een stuk lichter dan dat ik gewend ben! Dit zorgt er wel voor dat de training erg lang duurt. Ik heb ‘s ochtends voor het werk helaas maar een uurtje om te trainen. Ik probeer de tijd een beetje in de gaten te houden en te kijken wat het beste werkt. Oefeningen overslaan of misschien maar vier setjes per oefeningen doen?

Wel vind ik het heel fijn om te trainen met een schema. Ik merk ook dat het wat doet, want tot nu toe heb ik na iedere training SPIERPIJN! Kom maar op met die Killerbody!

Eetschema

Nu ik terug ben van Milaan wil ik ook het eetschema gaan proberen. Ik weet niet of het helemaal mijn ding is, maar ik wil het een kans geven en het in ieder geval een week proberen. Hierna kan ik altijd besluiten er wat inspiratie uit te halen en mijn eigen eetgewoonten weer op te pakken. Ik eet tenslotte nu ook gezond, maar enige variatie is altijd welkom.

Ik ben super benieuwd of jij het Killerbody Dieet boek ook aan gaat schaffen! Of misschien al hebt aangeschaft? Laat het me weten in een comment! Ik ben tot nu toe erg enthousiast.
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl

2 thoughts to “SPORT – Killerbody Dieet trainingen week 1 en 2”

    1. Ik vind het boek echt heel fijn. Een heel dik boek met ontzettend veel info. Zeker voor de prijs (20 euro). Heel leerzaam en boordevol handige schema’s. Voor ieder wat wils.

Reacties zijn gesloten.