Skip to main content

SPORT – Hardlopen in Thailand

Ga je binnenkort op vakantie naar Thailand en wil je daar gewoon blijven hardlopen? Ik reisde afgelopen maand 3 weken door Thailand. En deel graag mijn hardlooptips voor onder andere Bangkok, Krabi, Koh Lanta en Phuket.

Vorige vakanties zag ik op bestemming wel of, en waar ik kon hardlopen. Met de marathon in aankomst moest ik dit jaar ook op vakantie doortrainen. En met moeten bedoel ik niet dat ik dit met tegenzin moest doen. Ik vind hardlopen op vakantie ook vooral erg leuk! De vraag was dus niet of ik zou gaan hardlopen, maar waar en hoe?

Wel maakte ik me een beetje zorgen of je wel kan hardlopen in Thailand. Ik ging online op onderzoek uit… De gevonden tips deel ik samen met mijn eigen ervaring graag met jou.

Hardlopen in Thailand

Bangkok

Bij aankomst in Bangkok trekken we direct onze hardloopschoenen aan. Een geschikte hardlooplocatie vinden is hier niet lastig. Lumpini Park it is! Door het park loopt een ronde van 2,5 kilometer. Je bent hier niet de enige! Zodra je het park inloopt zie je ontzettend veel (voornamelijk locale) hardlopers. Ik werd dus direct enthousiast! Wat een fijne locatie en sfeer. Tijdens je rondjes kom je verschillende fitnessapparaten tegen en ‘s avonds na werktijd zie je ook verschillende dansgroepjes. Hier verveel je je geen moment tijdens het lopen. Ook bijzonder, rond 6 uur wordt het volkslied gespeeld. Zodra de eerste noot instart staat iedereen in het park stil.

Ga je naar Bangkok? Bezoek dan zeker Lumpini Park. Ook als je niet hardloopt is het park een bezoekje waard.

Runs:
3 februari – 10 kilometer (Strava)
5 februari – 10,1 kilometer (Strava)
24 februari – 12,1 kilometer (Strava)

hardlopen-in-thailand-01

Krabi

Het drukke, toeristische Ao Nang beach waar wij verbleven is niet ideaal om hard te lopen. Wij liepen ‘s ochtends vroeg via de boulevard (betegeld) naar het naastgelegen Noppharat Thara beach. Een strand van zo’n 5 kilometer lang met hard zand. Ideaal om over hard te lopen! Draag wel een petje, want er is geen enkele beschutting voor de brandende zon.

Run:
7 februari – 10,2 kilometer (Strava)

Koh Lanta

Het in het noorden gelegen Klong Dao beach is perfect om hard te lopen. Wij liepen een stuk over de drukke hoofdweg richting het strand. Klong Dao beach is zo’n 3 kilometer lang en beschikt over hard zand. En je bent zeker niet de enige die voor zonsondergang wat kilometers maakt! Zorg ervoor dat je voor het donker thuis bent, want hier is geen verlichting.

Runs:
9 februari – 8,2 kilometer (Strava)
11 februari – 9,1 kilometer (Strava)

Phi Phi

Hardlopen op Phi Phi is niet ideaal. Ik heb me 2 keer aan een rondje gewaagd, maar de wandelpaden over het eilandje zijn erg druk (als je gaat, ga dan ‘s ochtends vroeg!) en de stranden bestaan enkel uit mul zand. Erg zwaar dus.

Runs:
14 februari – 5,1 kilometer (Strava)
16 februari – 9 kilometer (Strava)

hardlopen-in-thailand-02

Phuket

Wij verbleven maar kort in Phuket Town. Het hoogtepunt van dit verblijf? Mijn rondje door Suan Luang King Rama lX Park. Het park is erg groot. Er loopt een 4 kilometer lang fietspad om het park. Voor zonsondergang wordt dit fietspad voornamelijk gebruikt door locale hardlopers. Het park beschikt ook over verschillende fitnesstoestellen en sportvelden. Voor zonsondergang is het park dan ook vol met sportievelingen. Een hele leuke ervaring! Een groot deel van de route loop je wel in de volle zon, het kan dus best warm zijn. Dit park is erg geschikt voor langere afstanden. Wil je liever geen rondje van 4 kilometer lopen? Kies dan voor het wandelpad door het park heen, ook hier zie je erg veel hardlopers.

Run:
17 februari – 14,1 kilometer (Strava)

Aan het einde van onze reis verbleven wij een aantal dagen in Chiang Mai. Door de drukte in deze stad en het gebrek aan een groot park heb ik daar niet hardgelopen.

Ga je naar een andere bestemming? Google dan vooraf naar tips. Het ene strand is het andere nu eenmaal niet (hard of mul zand). Er is vaak wel informatie online te vinden. Heb jij nog aanvullende tips? Bijvoorbeeld over locaties waar ik niet ben geweest. Deel deze dan zeker in een comment!

Train jij ook door op vakantie? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen en tips!
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl