Skip to main content
hardlopen opbouwen na mijn blessure

SPORT – Hardlopen opbouwen na mijn blessure

Na 5 shockwavetherapie behandelingen bij de fysio en heel wat oefeningen gaat het stukken beter. Heel langzaamaan kan ik het hardlopen opbouwen na mijn blessure. Lees hier hoe het me de afgelopen weken is afgegaan. Op naar die 10 kilometer (en verder)…

hardlopen-opbouwen01

2 juli – 5,11 kilometer

Ook tijdens onze vakantie in Maleisie kan ik het niet laten om toch nog even een rondje te rennen. Ik weet zelfs vriendlief zo ver om mee te gaan voor een 5 kilometer run. En wat een plaatje levert dat op!

17 juli – 6,12 kilometer

Eenmaal terug in Nederland geniet ik ook weer volop van ons mooie Hollandse landschap met de Kinderdijkse molens. Mijn vriend fietst mee en zo praten we de tijd zo weg. Ik kijk onderweg niet één keer op mijn horloge en loop zo dus toch nog netjes onder de 6 minuten per kilometer. Iets waar ik pas achter kom op het moment dat ik de foto op Instagram plaats.

hardlopen-opbouwen02

22 juli – 7,21 kilometer

Als het na het werken nog prachtig weer is kan ik het niet laten om weer een rondje te rennen. Super blij ben ik dat ik vooruit ga! Ook vandaag fietst vriendlief weer mee. Dat zorgt altijd voor mooie foto’s!

25 juli – 5,52 kilometer

Eigenlijk was ik van plan om maandagavond een rondje te rennen, maar omdat we onverwachts uit eten zijn geweest besloot ik diezelfde avond mijn wekker vroeg te zetten. Dinsdagochtend om 6:20 uur sta ik buiten voor een vroege 5 kilometer. Heerlijk begin van de dag! Deze gewoonte moet ik er maar inhouden!

hardlopen-opbouwen03

27 juli – 5,50 kilometer

Vandaag fietst mijn vriend niet mee, maar rent hij gezellig mee. Voor hem een rustig loopje. Ik ben blij dat ik weer gezelschap heb, omdat ik merk dat ik dan veel minder bezig ben met de afstand en snelheid.

29 juli – 9,11 kilometer

Tijd om de afstand weer op te bouwen. Het is erg grauw buiten en regent een beetje, maar ik heb er zin in. En ben zenuwachtig, iedere keer als ik op bouw ben ik zo bang dat ik weer pijn krijg en terugval. De eerste kilometers loop ik samen met mijn vriend. Omdat hij een verdere afstand gaat scheiden onze wegen zich na zo’n 3 kilometer. Na 2 kilometer ga ik mijn onderbenen iets voelen, maar tegen kilometer 4 gaat het top! Het doel voor vandaag was 8 kilometer, maar omdat het zo lekker gaat loop ik door tot mijn horloge 9 kilometer aangeeft. Op dat moment moet ik van mezelf stoppen. Al voelen mijn benen alsof ik nog veel verder kan.

Maar als ik iets heb geleerd de afgelopen tijd dan is het wel dat ik rustig aan moet doen. Snel opbouwen werkt alleen maar averechts en ik ben te blij dat het goed gaat nu. Ik heb nu al zo vaak hoop gehad, wat later toch weer voor niets bleek als die blessure weer terug kwam.

Heb jij wel eens last gehad van een blessure? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen en tips.

Handtekening-Nana

Ps. Wil jij mij dagelijks volgen? Blijf op de hoogte via Instagram: Nathalie2605

Nathalie

Blogger missionnana.nl