Skip to main content

SPORT – Hardlopen op de Nike Pegasus

Het vinden van de juiste hardloopschoen is een hele uitdaging! Ik heb ondertussen dan ook al heel wat exemplaren gehad. Sinds een aantal maanden loop ik op de Nike Pegasus. Graag stel ik je aan dit paar voor…

De volledige naam is Nike Air Zoom Pegasus. Al jaren mag deze schoen zich de best verkochte hardloopschoen van Nike noemen. Niet voor niets dacht ik. De keuze om ook een paar te bestellen was dus snel gemaakt.

Nike Pegasus: een klassieker

De eerste versie van de Pegasus hardloopschoen bracht Nike al in 1983 op de markt. Ondertussen zijn er heel wat nieuwe, verbeterde versies gevolgd. Samen met onder andere topatleet Mo Farah kijkt Nike op welke punten de schoen verbetert kan worden.

Technische specs

  • Heeldrop: 10 mm
  • Gewicht: 230 gram

Nike Air Zoom Pegasus

Uiterlijk: stylish en snel

Door het gestroomlijnde design straalt de schoen snelheid uit. De schoen zit stevig, maar comfortabel om je voet. Dit door het ademende mesh materiaal waarvan de schoen is gemaakt. Daarnaast heeft Nike Flywire draden geplaatst, deze zorgen ervoor dat er geen wrijving ontstaat. De kans op blaren is dus minimaal! Over de hele lengte is de zool voorzien van Air Zoom demping. Deze demping is zo gevormd dat deze een reactief loopgevoel geeft. Dit zorgt ervoor dat de Nike Pegasus een allround hardloopschoen is, geschikt voor snelle intervaltrainingen en lange afstanden.

Mijn oog viel vooral op de achterkant van de schoen. Dit detail is niet alleen mooi, maar ook functioneel. De kraag van de schoen zorgt namelijk dat deze niet wegdraait en hierdoor niet tegen je achillespees aanschuurt. Een belangrijke inbreng van Mo Farah.

hardlopen-nike-pegasus

Ik heb gekozen voor de lichtblauwe kleur met fluororanje details. Liefde op het eerste gezicht! Maar ook de kleuren van de nieuwe Nike Pegasus 35 en de Turbo variant vind ik persoonlijk erg mooi. Wie weet, bij een volgend paar.

De Nike Air Zoom Pegasus is wat mij betreft dé perfecte allround hardloopschoen voor neutrale lopers. Een fijne schoen voor korte en snelle afstanden, maar hij kan ook prima mee bij de lange afstanden.

Ik ben benieuwd, wat is jouw favoriete hardloopschoen van dit moment?

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl