Skip to main content

Tips: hardlopen in Marrakech

Als hardloper gaan mijn hardloopschoenen altijd mee op vakantie! Maar toen we onze vakantie naar Marrakech boekten sloeg de twijfel wel wat toe. De berichten die ik online lees zijn wisselend. Lees mijn ervaring met hardlopen in Marrakech.

Online lees ik verschillende berichten. Kan je (als vrouw) hardlopen in Marrakech? Het voordeel is dat ik mijn vriend heb die met me meeloopt. We besluiten het erop te wagen.

Hardlopen Medina Walls

Het eerste rondje dat we lopen is door het centrum van Marrakech. Wat onwennig stap ik in mijn hardloopoutfit onze riad uit. Wel heb ik veilig gekozen voor een ¾ hardloopbroek en t-shirt. Niet te bloot dus, om niet nog meer aandacht te trekken. Gelukkig is het vroeg en nog relatief rustig. De mensen op straat kijken me totaal niet vreemd aan.

Marrakech-medina

Nadat we de eerste smalle straatjes uitgelopen zijn en wat meer op een hoofdweg komen besluiten we te gaan hardlopen. Let’s do it! Ook nu krijgen we geen reacties. We rennen richting de stadsmuur, waar het voetgangerspad erg geschikt is om hard te lopen. Als ik online de adviezen lees en uitga van mijn eigen ervaring is dit de beste tip als je in het centrum wilt hardlopen: zoek de stadsmuur op. Het laatste stukje door de Medina van Marrakech terug richting ons riad is iets meer een uitdaging. Maar wel een leuke ervaring. Onderweg zijn we 1 andere (mannelijke) hardloper tegengekomen.

Hardlopen Marrakech Medina

Klik op de afbeelding op de Strava activiteit te bekijken.

Hardlopen Palmeraie

Het einde van onze vakantie brengen we in het noorden van de stad (buiten de Medina) door. Online lees ik als tip dat La Palmeraie een hele geschikte plek is om hard te lopen. En dit blijkt waar. Als we rond half 7 aankomen bij ons hotel zien we al veel (locale) hardlopers op straat.

Marrakech-palmeraie

De volgende dag maken wij om dit tijdstip ons eerste rondje in deze omgeving. De stoep is hier breed. Eenmaal in La Palmeraie lopen we veel stukken op de weg, maar er rijden hier weinig auto’s en dit is dus goed te doen. Ook vandaag zien we weer veel andere hardlopers en ook enkele vrouwen.

Hardlopen Marrakech Palmeraie

Klik op de afbeelding op de Strava activiteit te bekijken.

Onze laatste dag besluiten we ‘s ochtends een rondje te doen. De route die we lopen is mooier. Zie hieronder. Aanrader! Maar het tijdstip is minder geschikt. Het wordt deze dag 40 graden en ook om half 9 ‘s ochtends staat het zonnetje al hoog en is het dus erg warm. Dit blijkt ook uit het feit dat we om dit tijdstip wel de enige hardlopers zijn.

Hardlopen Marrakech Palmeraie

Klik op de afbeelding op de Strava activiteit te bekijken.

Naast de routes die wij liepen kan je hier ook een heel mooi rondje maken van 12 kilometer. Maar omdat deze afstand voor ons iets te lang was besloten wij steeds om dezelfde route terug te lopen.

Andere tips die ik online ben tegengekomen:

  • Boulevard Mohamed Vl: een brede straat, met brede stoepen die erg geschikt zijn om over hard te lopen. Net buiten de Medina.
  • Cyber Park: een mooi groot park in de Medina. Hier hebben wij wel een rondje gewandeld.
  • Oliveraire: een groot park vol met olijfbomen net buiten de Medina.

Marrakech-hardlopen

Kan je hardlopen in Marrakesh?

Mijn antwoord op de vraag ‘Kan je hardlopen in Marrakech?’ is dus ja! Marrakech is in mijn ogen niet de stad om zomaar de deur uit te stappen en hard te gaan lopen, omdat je al snel verdwaald in alle kleine en vooral drukke straatjes. Maar laat je hier niet door weerhouden! Met een beetje voorbereiding kan je hier zeker wel een mooi rondje maken. Uit respect voor de cultuur zou ik wel kiezen voor een wat langere hardloopbroek en t-shirt. O ja, en ga in verband met de warmte ‘s ochtends heel vroeg of net voor zonsondergang.

Heb je binnenkort een reisje naar Marrakech op de planning staan? Neem dan zeker je hardloopschoenen mee. Zo zie je plekken waar je anders niet snel komt. Ook hardgelopen in Marrakech? Deel jouw ervaring en tips dan hieronder, zo kunnen we elkaar helpen!

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl