Skip to main content
Drechtstadloop halve marathon

SPORT – Drechtstadloop, klaar voor 21.1 kilometer?

Vandaag is het zo ver… Als alles goed gaat loop ik vanmiddag mijn 2e halve marathon: de Drechtstadloop. Tijd voor een korte terugblik op mijn laatste trainingen. Ben ik er klaar voor?

drechtstadloop-laatstetraining01

18 oktober – 10,1 kilometer

Na die zware 18 kilometer van vorige week wil ik vanavond eigenlijk voor 8 kilometer gaan. Maar als vriendlief dan voor 10 kilometer gaat wil ik me niet laten kennen en loop ik ook nog een stukje door. Voor vrijdagavond heb ik afgesproken om samen met mijn zusje te gaan hardlopen. Zij is net begonnen met opbouwen en dit zal dus geen lange afstand zijn. Zo maak ik toch nog wat kilometers deze week.

20 oktober – 2,6 kilometer

Vanavond komen mijn ouders en zusje eten. Maar eerst gaan mijn zusje en ik een hardlooptraining doen. In haar schema staat 4x 3 minuten rennen op de planning. Tussendoor 2 minuten wandelen. Erg leuk om samen te doen. Ik heb de interval ingesteld op mijn Garmin horloge. Omdat het waait en we gezellig aan het praten zijn laat ik mijn zusje bij de laatste piep niet weten dat ze mag stoppen. Pas na 5 minuten rennen vertel ik haar dit! In totaal 2,6 kilometer afgelegd.

Ik vind het zo leuk dat zij weer is gaan hardlopen. Ik kan niet wachten om weer een keer samen mee te kunnen doen aan een event. Mijn 1e hardloop evenement: de Ladiesrun, liep ik namelijk met haar.

drechtstadloop-laatstetraining02

21 oktober – 14,5 kilometer

Het weekend voor de halve marathon geen hele lange afstand meer. Eigenlijk ging ik voor 13 kilometer, maar tijdens het lopen besloot ik een andere route te lopen. Een rondje dat ik nog niet eerder had gelopen en iets langer uitpakte dan verwacht. Na 14,5 kilometer zet ik mijn horloge stil en loop ik nog een kilometer naar huis. Deze afstand ging prima. Het laatste stuk flink last van de tegenwind, maar helaas hoort dit bij de Nederlandse herfst. Nog een herinnering voor mezelf: doe haarlak in! De hele tijd waaien die vervelende plukjes haar mijn gezicht.

drechtstadloop-laatstetraining03

24 oktober – 5,1 kilometer

Een rustig rondje langs de molens. Waarschijnlijk ook mijn laatste die ik ‘s avonds kan lopen, want dit weekend gaat de tijd terug en zal het donker zijn ‘s avonds. Ik ga dit mooie uitzicht missen! Het rondje gaat okรฉ. Benen voelen niet super, maar ik had eigenlijk niet anders verwacht.

27 oktober – 4 kilometer

De laatste run voor de halve marathon. Opnieuw een korte afstand. Ik start veel te snel en voel dit al snel aan mijn benen. Oeps.. Misschien niet zo slim, maar ik wil toch onder de 5’30 lopen en zet de laatste kilometer ook nog even aan. Deze korte afstanden geven me zeker niet meer vertrouwen voor aankomend weekend. Juist nu besef ik dubbel zo goed hoe ver 21,1 kilometer is! Help!

Benieuwd naar mijn complete trainingsschema voor deze halve marathon en mijn inpaklijstje? Lees mijn blog op #FITGIRLCODE. Als eerste weten hoe de halve marathon is gegaan? Volg me dan op Instagram. Mijn raceverslag volgt later deze week! Let’s do this!ย 

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl