Skip to main content

SPORT – Drechtstadloop halve marathon

Gek genoeg ben ik helemaal niet heel zenuwachtig. Het weer is perfect (lees: 13 graden, zonnig en geen wind) en mijn benen voelen prima. Zou ik mijn PR op de halve marathon na 3,5 jaar eindelijk kunnen verbeteren? Lees mijn raceverslag over de Drechtstadloop halve marathon.

Voordat ik zelf van start mag moedig ik eerst mijn zusje aan op de 5 kilometer. Het centrum van Dordrecht is gezellig druk met lopers en supporters. De sfeer zit er goed in!

Om 14:40 is het dan eindelijk mijn beurt. Ik start als een van de laatste lopers (had last minute even stress omdat ik mijn muziek niet aan de praat kreeg). Hierdoor is het lastig om uit de massa te komen. Gelukkig rennen we al snel een brede weg op en kan ik mijn eigen tempo gaan lopen. Ik kom uit op een tempo van 5:20 min/km. Eigenlijk was ik van plan om iets langzamer van start te gaan, maar het voelt goed. Dit tempo weet ik de eerste 10 kilometer prima vast te houden.

drechtstadloop2

Het parcours van de Drechtstadloop is erg mooi, maar niet altijd ideaal. Af en toe een pittig klimmetje om een dijk op te komen en flink wat open stukken. Wat ben ik blij dat het bijna niet waait, want na vorig jaar weet ik hoe dit parcours kan voelen met tegenwind.

Na 12 kilometer besluit ik mijn gelletje te nemen. Ik voel me niet leeg, maar dat moet ik natuurlijk ook voor zijn. Rond kilometer 13 zie ik mijn ouders en zusje. Mijn zusje rent een stukje mee en ik geef aan dat het nog altijd goed gaat!

Maar pas bij kilometer 15 begin ik er in te geloven. Waar ik tijdens de Breda Singelloop op dit punt helemaal instortte voel ik nu dat ik nog steeds energie over heb. Ik besluit langzaam te versnellen. Iedere kilometer ga ik ietsje sneller en langzaam zie ik mijn gemiddelde snelheid zakken.

Rond kilometer 20 zie ik mijn ouders, zusje en schoonouders. Enthousiast zwaai ik! Ik ga het halen… Ik knal door richting de finish. Hier staat steeds meer publiek langs de kant, wat opnieuw zorgt voor vleugels en een heerlijke eindsprint. Ik zwaai nog naar mijn collegaatjes langs de kant en dan is daar de finish al. Op de tijdsklok zie ik al dat ik mijn doel heb gehaald!

drechtstadloop3

Ik zet mijn horloge stil, neem mijn medaille in ontvangst en moet echt even bijkomen. Mijn benen trillen! Direct komt mijn zusje op mij af, daarna volgen mijn collega’s en ouders. Dan pas zet ik mijn horloge echt stop. Ik zie 21,2 kilometer staan, een pace van 5:16 min/km en een eindtijd van 1:51:51. Jaaaaaaa!

Mijn officiële eindtijd is 1:51:48. En wat ben ik trots! Ondanks dat er weinig publiek en muziek langs het parcours was heb ik echt van iedere kilometer kunnen genieten. Drechtstadloop: je was top!!

Nathalie

Blogger missionnana.nl