Skip to main content

SPORT – Dam tot Damloop, nog 28 dagen

Zoals de titel al doet vermoeden… Ik ga meedoen aan de Dam tot Damloop op 17 september 2017. Dit heb ik nog zo min mogelijk mensen vertelt, omdat ik te bang was dat het niet zou lukken. Maar nu is het hoge woord eruit! Ik neem je de komende weken mee in mijn trainingen voor de Dam tot Damloop.

1maand-tot-damloop

8 augustus – 6,0 kilometer

Dinsdagochtend ga ik voor mijn werk voor een korte loop. Ik stap om 6:20 uur de deur uit voor 6 kilometer. Hoe heerlijk ik het ook vind om ‘s ochtends te rennen, ik merk dat mijn benen dit minder vinden. Ze voelen stijf.

Woensdag ga ik naar de fysio voor opnieuw een shockwave therapie behandeling. Enthousiast kan ik vertellen over de magische 10K van afgelopen weekend! 

10 augustus – 7,5 kilometer

Vanavond rennen we met z’n 3en. We starten rustig. Dit is fijn, want ik voel dat mijn benen na dinsdag nog altijd niet optimaal zijn. Al pratend vliegen de kilometers voorbij! Het ging oké, maar ik maak me wel een beetje zorgen om dat zware gevoel in mijn benen.

1maand-tot-damloop02

12 augustus – 11,6 kilometer

Zenuwachtig ben ik dus als ik me op zaterdagochtend klaar maak voor mijn duurloop. Mijn doel is met 1,5 kilometer op te bouwen naar 11,5 kilometer. Het ene moment schijnt het zonnetje, het volgende moment regent het. Heerlijk Nederlands weer! Mijn benen voelen best oké en ik ren mijn 11,6 kilometer met een gemiddelde van 5:37 minuten per kilometer. Fijn om dit tempo weer aan te kunnen, maar misschien voor nu iets te snel.

Woensdagavond ga ik opnieuw naar de fysio. Omdat we de afgelopen behandeling al concludeerden dat ik op dit moment meer last heb van de spieren in mijn benen en niet meer van shin splints doen we gaan shockwave behandeling meer. Dit is dus mijn laatste behandeling! Zijn advies voor de zware benen is om mijn runs wat rustiger te beginnen om zo iets op te warmen voordat ik voluit ga rennen. 

17 augustus – 8,1 kilometer

Pas op donderdagavond heb ik weer tijd om wat kilometers te maken. Niet mijn bedoeling, omdat ik eigenlijk wekelijks 3 keer wil lopen, maar het ging even niet anders. Mijn benen willen niet echt en ik heb een veel te warm (maar wel heel mooi) jasje aan. Mijn vriend rent mee en ik kan niets anders dan klagen. Halverwege heb ik dus maar mijn muziek hard aangezet en heb ik wat kilometers naar de muziek geluisterd en mijn mond gehouden. Voor beide gezelliger! Blij ben ik als ik thuis ben.

1maand-tot-damloop03

19 augustus – 13,1 kilometer

Deze zaterdag besluit ik mijn route zo te lopen dat ik de keuze heb om of bij 10 kilometer te stoppen of door te lopen naar 13 kilometer. Dit doe ik omdat mijn benen nu al een paar keer niet top voelden en ik zeker niet wil overbelasten. Uiteindelijk loop ik rustig en weet ik zo toch die 13 kilometer te lopen. Het ging best lekker! Ik ben benieuwd hoe komende week gaat verlopen.

Ter info: de afgelopen weken volgde ik op maandag, woensdag en zondag een uur boxing bag training.

Ik heb nog 3 weekenden om te trainen. Mijn doel is om komend weekend op te bouwen naar 14 kilometer, die week erna naar 15 kilometer en de week voor de Dam tot Damloop een stap terug te doen en 10 kilometer te lopen.

Laat het me weten als jij ook traint voor de Damloop of een ander evenement. Ik ben erg benieuwd naar jouw trainingsschema!
Handtekening-Nana

Ps. Wil jij mij dagelijks volgen? Blijf op de hoogte via Instagram: Nathalie2605 of Strava.

Nathalie

Blogger missionnana.nl