Skip to main content

SPORT – Dam tot Damloop, nog 15 dagen

Over 2 weken loop ik de Dam tot Damloop! Ik ben zenuwachtig, maar heb er ook ontzettend veel zin in. De laatste duurloop op mijn planning heb ik gelopen, de komende twee weken staan in het teken van herstel en voorbereiden. Vandaag deel ik hoe de afgelopen 2 weken zijn verlopen!

2wk-tot-damloop02

22 augustus – 8,1 kilometer

Afgelopen weekendย liep ik 13 kilometer, vanavond ga ik weer samen met mijn vriend rennen. Hij voorop, ik erachteraan. Heerlijk gefocust op zijn voetstappen ren ik een snelle 8 kilometer. Hij versnelt steeds iets en het “enige” wat ik hoef te doen is volgen. Het gaat erg lekker!

25 augustus – 9 kilometer

Vanavond eet ik bij mijn ouders. Ik wil vanavond hardlopen, dus besluit ik mijn hardloopspullen mee te nemen. Extra leuk is het dat ik mijn zusje zo ver krijg om het eerste stuk mee te rennen. Mijn ouders fietsen mee, na 2 kilometer gaat mijn zusje samen met mijn vader terug richting huis. Mijn moeder fietst met mij mee. Al kletsend gaan die 9 kilometer voorbij. Leuk om weer eens in mijn oude omgeving (waar het allemaal begon) hard te lopen.

2wk-tot-damloop03

27 augustus – 14 kilometer

Mijn afgelopen duurlopen liep ik steeds dezelfde route. Met steeds een stukje extra natuurlijk. Vandaag besluit ik eens de andere kant op te rennen. Een flink wat zwaardere route. Eerst de brug, dan een dijk op, in het stukje bos waar ik doorheen loop een flinke heuvel en dan weer terug. Daarbij loop ik midden op de dag en is het warm zo midden op de dag met een fel zonnetje! Dit maakt het een pittige 14 kilometer.ย Maar ik heb het weer gedaan!

28 augustus – 5,1 kilometer

Na de zware run van het weekend is mijn plan om een rustige 5 kilometer te rennen. Ik ga samen met mijn vriend. We starten rustig, maar als hij na 2 kilometer opeens versnelt kan ik het ook niet laten. Het wordt een soort interval training. Ik versnel twee keer en haal er alles uit wat erin zit. De eindstand is 5 kilometer met een gemiddelde pace onder 5’30”. Wauw! Dat voelt zo goed!!

2wk-tot-damloop04

31 augustus – 8 kilometer

Vanavond loop ik 8 kilometer. Mijn vriend fietst met me mee. Ik heb het erg zwaar. Mijn benen willen niet en ik heb echt spierpijn. Bleegh. Toch loop ik die 8 kilometer en ik ben blij dat mijn vriend meefietst en me afleid.

2 september – 15,5 kilometer

De allerlaatste lange duurloop voor de Dam tot Damloop. Volgend weekend wil ik een iets kortere duurloop doen, om ervoor te zorgen dat mijn benen voldoende uitrusten. Ik merk namelijk dat mijn benen vermoeid raken van het opbouwen. Dat is ook de reden dat ik vanochtend best zenuwachtig ben voor mijn run. Gelukkig vol ik al na de eerste kilometer dat het goed gaat komen! Ik voel mijn benen wel, maar het is okรฉ. De eerste 5 kilometer loop ik samen met mijn vriend, daarna versnelt hij en loop ik alleen door. Het gaat echt fijn! Na 10 kilometer beginnen mijn benen wel iets vermoeider te voelen, maar die 15,5 kilometer gaan me goed af. Veelbelovend voor de Dam tot Damloop (met een hopelijk betere voorbereiding).

Ook de afgelopen 2 weken ging ik 3x in de week naar de gym voor een lesje boxing bag of circuittraining. Ook stapte ik vorig weekend weer eens op de racefiets voor ruim 30 kilometer.

Wie doet er nog meer mee aan de Dam tot Damloop? Laat me weten hoe jouw voorbereiding verloopt.

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl