Skip to main content
Dam tot Damloop

SPORT – Dam tot Damloop: de laatste voorbereidingen

De week voor de Dam tot Damloop ben ik zenuwachtig. Of ik hier een reden toe heb? Ik denk het niet… In mijn laatste Dam tot Damloop blog vertel ik hoe mijn laatste trainingen en de loop zelf zijn gegaan! 

In mijn vorige artikel las je hoe mijn laatste duurloop is vergaan. De weken hierna alleen nog maar kortere loopjes.

damtotdamloop-pre

4 september – ASICS Pre Dam tot Damloop event

Op maandagavond verzamelen wij bij de ASICS Flagshipstore in Amsterdam. Hier krijg ik een supertoffe ASICS outfit aan en mogen we de nieuwe ASICS DynaFlyte 2 hardloopschoenen testen. Na een core workout start de hardlooptraining in het Vondelpark. Erg leerzaam. We gaan voor een intervaltraining. Best een beetje spannend, na mijn blessure heb ik dit nog niet echt aangedurfd. Na de training sluiten we de avond gezellig af met een hapje en drankje in de Run2Day winkel.

damtotdamloop01

7 september – 7,5 kilometer

Dan is het tijd om ook thuis mijn nieuwe ASICS schoenen in te lopen. De afgelopen jaren heb ik voornamelijk op de Nike Lunarglide (een schoen met extra ondersteuning) gelopen en ik vind het dan ook best spannend hoe mijn benen reageren op een neutrale schoen. Waarom ik toch besluit op deze schoenen te gaan lopen? Er is me al meerdere keren (onder andere door mijn fysio) aangegeven dat ik de extra ondersteuning niet echt nodig heb, omdat ik maar licht overproneer. De schoenen lopen echt top! Ik voel mijn benen wel iets, maar dit lijk ik tegenwoordig altijd te hebben ‘s avonds… Helemaal blij met mijn nieuwe schoenen dus!

9 september – 5,0 kilometer

De afgelopen weekenden bouwde ik steeds mijn afstand op. Omdat het nu nog maar 1 week is tot de Dam tot Damloop is het tijd om te focussen op rust. Daarom besloot ik deze zaterdag slechts 5 kilometer te lopen. Al vanaf kilometer 1 ging het lekker en dus kon ik het niet laten er een snelle 5 kilometer van te maken. Uiteindelijk loop ik met een gemiddelde snelheid van 5:21 per kilometer.

damtotdamloop02

12 september – 8,9 kilometer

Een iets langere afstand dan ik eigenlijk van plan was, maar een deelname aan de Rabobank Clubkasrun kon ik niet overslaan. Met de Dam tot Damloop in gedachten heb ik mijn best gedaan rustig te lopen. Een bijzondere run, want het is hiermee precies 2 jaar terug dat ik mijn blessure opliep. Het hele verhaal lees je onder mijn Instagrampost. Het weer was deze dinsdagavond bijzonder goed in vergelijking met de rest van de week en ik heb ervan genoten. In totaal heeft het event ruim € 3.000,- opgeleverd voor de sportverenigingen in de omgeving. Een super initiatief van de Rabobank!

15 september – 4,4 kilometer

Vanmiddag kwam er opeens een flinke hoofdpijn opzetten en ik twijfel dus even of ik wel zal gaan. Maar het is lekker weer, ik verzamel wat moed en als ik mijn vriend dan beloofd mee te fietsen ga ik toch maar omkleden. Als ik eenmaal loop gaat het prima. Ik ga voor een rustig, kort rondje. Na 4,4 kilometer ben ik weer thuis. Het voelt alsof ik nog niets gedaan heb en dat is een goed teken voor zondag!

De afgelopen 2 weken heb ik het aantal lessen boxing bag per week teruggeschroefd van 3 naar 2, dit om iets meer rust te pakken en toch te kunnen blijven hardlopen. Wel heb ik thuis een extra coretraining gedaan.

Dam tot Damloop

17 september – Dam tot Damloop 16,1 kilometer

Dan is het eindelijk zover. Ik ben behoorlijk zenuwachtig en veel te vroeg wakker. Mijn vriend kan onverwacht ook meelopen! Super leuk om samen van start te kunnen. Om 11:00 klinkt het startschot en 1:30:08 later kom ik over de finish! Het was een topdag en ik ben ontzettend blij met mijn tijd! Mijn hele Dam tot Damloop raceverslag volgt binnenkort op #FITGIRLCODE.

Wie heeft er nog meer meegelopen tijdens de Dam tot Damloop. Ik vind het erg leuk als je jouw ervaringen deelt! Nagenieten!

Nathalie

Blogger missionnana.nl