Skip to main content

SPORT – Bruggenloop, nog 5 dagen

Toen het startnummer zaterdagochtend op de deurmat viel was ik een heel gelukkig meisje! Ik had er vertrouwen in.. Tot mijn run van zondag… Gaat het dan toch niet lukken? Nog maar 5 dagen tot de Bruggenloop!

Nog 12 dagen
Een regenachtige dag. Ik houd buienalarm in de gaten en weet een droog half uurtje te vinden. Pas als ik aan het rennen ben bedenk ik me dat regen eigenlijk helemaal niet zo erg is en verlang ik stiekem best naar een verfrissend regentje! Soms vind ik het nog lastig wat ik aan moet trekken met het wisselvallige weer van dit moment en vandaag was zo’n dag dat ik duidelijk teveel kleding had aangetrokken. Nog voordat ik naar school moet ik heb mijn 6,1 kilometer er al op zitten en dat voelt altijd weer heerlijk! En o ja! Ik liep vandaag voor het eerst zonder tape en was van te voren dus best een beetje zenuwachtig of ik nu niet opeens heel veel last zou krijgen, maar gelukkig niet meer “last” dan normaal.

Nog 10 dagen
Gisteren heb ik mijn nieuwe op maat gemaakte steunzolen opgehaald en vandaag is het tijd om hier de eerste kilometers op te maken. 7,4 kilometers om precies te zijn. Vooral de laatste kilometers gaan ontzettend lekker en ik kom dus thuis als een heel gelukkig meisje! Jeaaah! Wat is hardlopen toch fijn!

Nog 7 dagen
Nog een week tot de Bruggenloop, de afgelopen rondjes gingen lekker en daarom besluit ik vandaag 10 kilometer te lopen. Het waait flink, maar het is droog en ik heb er wel zin in. Helaas is mijn enthousiasme van korte duur want al heel snel krijg ik last van mijn scheenbenen. Shit wat is dit nu? Na iets meer dan 2 kilometer moet ik al gaan wandelen en ik besluit dus maar dicht bij huis te blijven. Met nog een keer wandelen tussendoor zet ik mijn horloge stop op de 5,4 kilometer. Ondertussen gaat er heel erg veel door mijn hoofd… Shit dit kan niet… Volgende week moet ik 15 kilometer lopen, hoe ga ik dit doen… En dan mijn marathontraining die over twee weken begint… Ik kan nog niet eens 5 kilometer rennen zonder pijn, hoe ga ik dan ooit 42 kilometer hardlopen… Gaat het ooit nog wel goed komen… Ik weet het niet!

Na de teleurstelling van zondag heb ik het nu weer iets gerelativeerd. Ik heb sinds woensdag mijn op maat gemaakte steunzolen en denk dat het hier van komt. Ik loop nu anders en hier moeten mijn benen aan wennen. De pijn zit namelijk ook aan de binnenkant van mijn been, terwijl ik de afgelopen maanden last had van de buitenkant. Rustig opbouwen dus. Het enige puntje is dus dat ik hier eigenlijk geen tijd voor heb.

Nu eerst even twee dagen rust en dan ga ik voorzichtig weer een rondje rennen. Deze week maar rustig aan doen en hopen dat ik dan zondag gewoond die 15 kilometer kan maken! Als dat volgende rondje rennen nu maar beter gaat….

Duim voor me!
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl

One thought to “SPORT – Bruggenloop, nog 5 dagen”

  1. Respect! Super knap dat je dit doet! Ik hoop dat je scheenbenen snel herstellen.. daar krijg ik ook altijd last van bij sporten, heel vervelend. Succes en veel plezier de laatste ronden!

Reacties zijn gesloten.