Skip to main content

SPORT – Bruggenloop, nog 12 dagen

Met nog minder dan twee weken te gaan tot de Bruggenloop een kleine update met hoe ik er nu voor sta… Ga ik deze run wel redden?

Het is alweer even terug dat ik schreef over de Zevenheuvelenloop en dat ik dit hardloopevenement helaas aan mij voorbij moest laten gaan. Nu twee weken later komt de Bruggenloop steeds dichterbij. Gelukkig maak ik de afgelopen weken grote sprongen vooruit!

<20 dagen
Laat ik beginnen met een korte update hoe het de afgelopen weken is gegaan. Na veel rondjes van 5 kilometer probeer ik mijn afstand nu langzaamaan weer op te bouwen. Ik merk dat ik steeds minder hoef te wandelen en dat ook het rennen op asfalt mij steeds beter af gaat. Mijn laatste afstand was ruim 5 kilometer helemaal op asfalt met tussendoor maar één keer een stukje wandelen. Mijn langste afstand tot nu toe is 6,7 kilometer. De run zelf ging lekker, maar die middag, avond en de volgende dag voelde ik wel wat pijn in mijn schenen.. Balen!

Nog 20 dagen
Ik begin mijn run deze keer weer in het bos op zachte ondergrond, maar merk al snel dat het lekker gaat en besluit daarom toch het asfalt weer op te zoeken. Met 7,25 kilometer loop ik een nieuwe langste afstand. Halverwege wandel ik een paar minuten. Het ging lekker en de pijn in mijn schenen komt gelukkig ook later die dag niet alsnog opzetten. Top!!

Nog 17 dagen
Na de langere afstand van maandag besluit ik vandaag verstandig weer een korte afstand te lopen. Het is mooi, zonnig weer en ik heb er wel zin in! Mijn doel? Niet wandelen tussendoor, mits ik geen pijn krijg. Ik loop 5,5 kilometer op een slakkentempo en dit gaat best goed! Wel voel ik dat deze afstand genoeg is voor nu.

Nog 14 dagen
Na mijn overwinning van donderdag hoop ik deze keer een langere afstand te rennen met maximaal één keer wandelen tussendoor. Ik ben vroeg wakker (dankjewel Nala) en sta dus al voor 9 uur buiten. Het regent gelukkig nog niet, wel waait het flink. De hele run gaat lekker en ik loop vrijwel pijnloos!! Geen last van mijn kuiten, heel af en toe voel ik mijn linkerscheen een beetje. Wel merk ik dat mijn conditie niet meer  is wat het die geweest. Ik heb mijn tempo wat opgevoerd en loop 8,5 kilometer met een pace onder de 6 minuten per kilometer.

Ik heb goede hoop dat de Bruggenloop haalbaar is!! Het zal zeker geen toptijd worden, maar ik ben al meer dan gelukkig als ik de loop zonder pijn uit kan lopen. Ik mag mezelf absoluut niet opnieuw overbelasten, want na de Bruggenloop hoop ik te beginnen aan mijn marathontraining!

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl

2 thoughts to “SPORT – Bruggenloop, nog 12 dagen”

Reacties zijn gesloten.