Skip to main content

SPORT – 25K: mijn langste afstand ooit

Na de Drechtstadloop halve marathon stelde ik mezelf een nieuw (en laatste) doel voor 2017: 25K hardlopen. In deze blog mijn trainingen en hoe mijn langste afstand ooit is gegaan. 25 kilometer! Alvast een spoiler: ik was ontzettend zenuwachtig vooraf!

Om nog even terug te komen op mijn vorige blog: mijn voorbereidingen op de Bruggenloop. Zo enthousiast als ik ‘s ochtends nog deze blog schreef. Zo teleurgesteld was ik even later toen de melding kwam dat de Bruggenloop werd afgelast. Eerst de teleurstelling van het evenement zelf dat niet doorging (geen startschot, geen publiek, geen finishlijn en geen medaille). Daarna lichte paniek, want die blessure zorgde er al voor dat ik weinig heb hardgelopen en nu komt mijn trainingsschema weer in gevaar. Help!

25k-02

12 november – 15 kilometer

Dinsdagavond wagen we het er dan toch op. Ik wil graag 12 kilometer hardlopen. Er ligt nog altijd veel sneeuw, maar de fietspaden zien er redelijk schoon uit. Uiteindelijk valt dit best tegen, want het is ontzettend glad. Wel geniet ik ontzettend van deze kilometers. De laatste kilometers rennen we over de dijk. Hier gaat het lekker en dus ren ik nog een paar keer heen en weer. Zo ren ik toch nog 15 kilometer. Helaas wel zonder medaille aan het einde…

15 december – 8,5 kilometer

Vrijdag heb ik een dag vrij. Heerlijk, want nu kan ik fijn overdag hardlopen. Ik ren voor het eerst in tijden weer eens richting Kinderdijk. Mijn benen voelen wat vermoeid, dus doe ik rustig aan.

25k-03

17 december – 21,1 kilometer

Het is weekend en dus weer tijd voor een duurloop. Mijn doel is 18 kilometer, maar duurlopen zijn nu eenmaal favoriet en het gaat lekker. Ook is het prachtig weer! Na 14 kilometer besluit ik voor een halve marathon te gaan. Deze afstand stond eigenlijk al op de planning, maar omdat ik de afgelopen weken niet zoveel heb kunnen lopen als ik wilde had ik mijn planning iets aangepast. De laatste kilometers heb ik het wel erg zwaar! Oef! Wel ben ik erg blij met mijn tijd, want ik heb deze halve marathon zelfs iets sneller gelopen dan de Drechtstadloop. Trots ben ik met mijn derde halve marathon. Voor het eerst als trainingsafstand!

20 december – 7,1 kilometer

De afgelopen dagen heb ik flink last gehad van mijn onderbenen. Na wat rust waag ik het er weer op en ga ik voor een rondje van 7,1 kilometer. Aankomende week maar iets rustiger aan doen, want mijn benen moeten duidelijk nog herstellen.

25k-04

23 december – 11 kilometer

Het is de zaterdag voor Kerst en bij ons staat het eerste kerstdiner al op de planning. Vanavond vieren we Kerst bij mijn ouders. Halverwege de middag gaan we al naar mijn ouderlijk huis. Ik loop vanaf daar een rondje. Leuk om eens een andere route te doen. Mijn zusje maakt na afloop nog wat mooie foto’s!

24 december – 2,7 kilometer

Ik heb mijn zusje overgehaald om zich in te schrijven voor de CPC 5 km en de 1/4 marathon. Er moet dus getraind worden. Vanochtend doen we een lesje boxing bag. Omdat zij nog een hardlooptraining op de planning heb staan besluit ik gezellig mee te lopen.

25k-05

25 december – 25 kilometer

Het is eerste Kerstdag. Ik ga het niet langer uitstellen en mijn lange duurloop vandaag te lopen. Ik ben ontzettend zenuwachtig en bang dat mijn benen nog niet helemaal herstelt zijn. Ik vraag mijn moeder een bidon in de voortuin neer te zetten. Ik plan mijn route zo dat ik halverwege langs mijn ouderlijk huis kom. Mijn doel is om 25 kilometer te lopen met een gemiddelde snelheid tussen de 5’50 en 6’00 minuten per kilometer.

Een groot gedeelte van de route loop ik hetzelfde als vorige week. Een route die ik toen pas heb ontdekt, maar die ik zeker nog veel vaker ga lopen. De eerste 3 kilometer voelen mijn onderbenen nog wat stijf, maar gelukkig trekt dit daarna snel weg. Ik heb meewind en ren daarom tot kilometer 9 iets boven mijn tempo. Daarna draai ik, een lange rechte weg met tegenwind. Dit wordt bikkelen. Gelukkig weet ik dat het daarna nog maar een klein stukje is tot mijn ouderlijk huis, waar water op me staat te wachten. Vlak voor ik daar aankom neem ik een gelletje. Ik heb dit nog nooit eerder op, maar het bevalt prima. Bij mijn ouders pauzeer ik even en drink ik bijna de hele bidon met water leeg. Dan ren ik enthousiast weer verder. Ik heb minder last van de wind en ook de volgende kilometers vliegen weer voorbij. Ondertussen is mijn gemiddelde snelheid wat gezakt. Maar mijn benen voelen nog altijd goed.

Voor ik het weet tik ik de 20 kilometer aan. Ik kom bij mijn eigen vertrouwde molens aan. Nog maar 5 te gaan! Eigenlijk verwacht ik dat de laatste kilometers zwaar zullen zijn, maar dit is niet het geval. Mijn laatste kilometer loop ik zelfs met een gemiddelde snelheid van 5’33. Als ik stop met rennen heb ik moeite om weer normaal te lopen. Ik maak wat foto’s en wandel dan naar huis. Yes!

Mijn doel voor 2017 heb ik gehaald! Binnenkort vertel ik meer over mijn doelen voor 2018. Vind je het leuk om mij te volgen? Dat kan op Instagram of via Strava. Vertel me ook jouw hardloopdoelen!

Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl