Skip to main content

SPORT – 12 medailles in 12 maanden

Begin 2018 stelde ik mezelf als doel om 12 medailles in 12 maanden te halen. Een doel dat door mijn blessure even in gevaar leek te komen. Benieuwd hoeveel, en welke medailles ik binnensleepte? Ik blik terug op afgelopen jaar. 

Rotterdam Marathon

#1 Rotterdam Marathon 42,195 KM

Mijn eerste medaille van dit jaar en direct ook de aller-, aller-, allermooiste!! Wat heb ik hiervoor gevochten. En wat heeft dit doel me ook veel andere medailles gekost. Zoals de CPC loop in maart, die ik niet kon lopen door mijn blessure. En andere mooie loopjes na de marathon. Toch was deze enorme gouden plak het meer dan waard! Ik ben echt ontzettend trots op deze!

12medaillesin12maanden-2

#2 Ladiesrun Rotterdam 10 KM

Een hele bijzondere, omdat dit mijn eerste event was na de marathon en dus na mijn blessure. Ik heb van iedere kilometer kunnen genieten. Zo blij dat ik weer kan hardlopen!

12medaillesin12maanden-3

#3 Run for KiKa Rotterdam 10 KM

Een mooie run voor een goed doel. En mijn 3e evenement in Rotterdam. Ik ben erg blij met mijn tijd, die al een stuk sneller is dan tijdens de Ladiesrun. Er zit weer vooruitgang in!

12medaillesin12maanden-4

#4 Zoomer Wantijrun 10 KM

Een evenement vanuit de atletiekvereniging in Dordrecht. Iedere keer als ik op een atletiekbaan loop kriebelt het. Zo gaaf! Ik loop iets minder snel als tijdens de Run for KiKa. Maar het is dan ook een ontzettende warme zomeravond!

12medaillesin12maanden-5-west

#5 Ronde van West 10 KM

Mijn 4e 10 kilometer evenement op rij. Maar wat ben ik blij dat ik weer kan deelnemen aan evenementen. Het geeft me zoveel energie. Ik moet er flink voor doorbikkelen, maar ik weet een tijd te lopen onder de 5:20 min/km. Trots!!

12medaillesin12maanden-6

#6 Dam tot Damloop 10 EM

Het eerste evenement waar ik voor de 2e keer aan deelneem. Ik heb me wel al eerder een 2e keer ingeschreven voor andere evenementen. Maar dat ging door pech niet door. De Bruggenloop werd afgelast door de sneeuw en de CPC kon ik niet lopen door mijn blessure. Een hele mijlpaal dus dat dit goed ging. Het regende wel flink, maar ondanks dat heb ik van iedere kilometer genoten! Het was écht een feestje!

12medaillesin12maanden-7

#7 Singelloop Breda 21,1 KM

Mijn snelheid tijdens de Dam tot Damloop heeft me hoop gegeven. Zou een PR erin zitten? Ik zet mijn doel op een gemiddelde snelheid onder de 5:30 min/km, maar hoop natuurlijk stiekem dat er meer in zit. Tot kilometer 15 ga ik goed, maar dan stort ik helemaal in. Uiteindelijk weet ik wel een tempo neer te zetten van 5:22 min/km. Iets langzamer dan mijn PR, maar ik ben superblij met deze prestatie. En helemaal pijnloos!

12medaillesin12maanden-8

#8 Drechtstadloop 21,1 KM

Een 2e kans voor een PR. Deze keer start ik iets rustiger met een pace van 5:20 min/km. Het voelt alsof ik dit heel lang vol kan houden, maar ik durf nog niet te vroeg te juichen. Waar ik bij de Breda Singelloop instortte bij 15 kilometer, voel ik nu nog steeds dat ik over heb. Ik besluit te versnellen. Ik versnel tot ik met een gemiddelde snelheid van 5:16 min/km over de finish kom. Met een officiële eindtijd van 1:51:48 een dik PR!! Woeehoeeee!

12medaillesin12maanden-9

#9 Olympisch Stadionloop 10 KM

Een week na mijn PR op de halve marathon bij de Drechtstadloop staat de Olympisch Stadionloop in Amsterdam op het programma. Iets in mij hoopt op een PR, maar mijn benen zijn nog niet voldoende herstelt. Wel een hele leuke run, met een supertoffe start- en finishlocatie én een hele mooie medaille!

12medaillesin12maanden-10

#10 Zevenheuvelenloop 15 KM

Dit was een run zoals die altijd zou moeten zijn! Wat heb ik genoten en wat vlogen de kilometers voorbij! De heuvels vielen best mee en eigenlijk vond ik ze ook wel leuk. Het belangrijkste? Ik heb echt ontzettend kunnen genieten van deze run. En met 1:20:22 heb ik ook nog eens een tijd gelopen waar ik erg blij mee ben!

12medaillesin12maanden-11

#11 Bruggenloop 15 KM

Als de wekker gaat hoor ik hoe de regen door de wind tegen het raam geslagen wordt. Ik weet dat een PR er niet in zit met deze weersomstandigheden. Tijdens de loop zelf is het toch droog en we hebben zelfs meewind op de Van Brienenoordbrug (al is de brug zelfs met meewind nog erg zwaar…)! Ik heb wel genoten van het rennen door Rotterdam.

12medaillesin12maanden-12

#12 Spijkenisse Marathon 21,1 KM

Mijn 3e officiële halve marathon van dit jaar! Maar gek genoeg degene waarvoor ik me het minst klaar voel. Ik heb al 2 weken iets last van mijn knie en dan ligt er nog sneeuw ook… Ik besluit deze loop daarom te zien als duurloop. Gelukkig is het na de eerste onzekere stapjes best goed te doen op het parcours. Af en toe zeurt mijn knie wat. Toch weet ik het laatste stuk nog te versnellen en daarmee een tijd neer te zetten van 1:55:52. Een tijd waar ik erg tevreden mee ben onder deze omstandigheden en een mooie afsluiter van het jaar!

Heel veel mooie evenementen waar ik ontzettend van heb genoten! Juist door mijn blessure ben ik me gaan beseffen hoe fijn het is om hieraan deel te kunnen nemen. Op naar 2019!

Nathalie

Blogger missionnana.nl