Skip to main content

SPORT – Ronde van West

Het is dinsdagavond, snel rij ik na mijn werk richting huis. Na een pastasalade trek ik mijn favoriete hardloopoutfit van dit moment aan. Dan stap ik in de auto om een collegaatje op te halen. Samen starten wij om 20:00 uur aan de Ronde van West.

Om 19:15 uur parkeren wij onze auto op een naastgelegen industrieterrein. Vanaf hier worden we door een verkeersbegeleider de weg gewezen naar de start van de Ronde van West. Hier aangekomen zit de sfeer er al goed in. De 5 kilometer is net gestart en het is dus gezellig druk op en rondom het startterrein. We halen ons startnummer op en kletsen nog wat. Dan is het tijd om richting de start te gaan. Hier is het druk. Als de laatste lopers van de 5 kilometer zijn gefinisht mogen wij het startvak in.

Om 20:00 uur klinkt het startschot. De eerste kilometer is het erg druk en ren ik met de massa mee. Net als altijd maak ik weer de fout om te snel van start te gaan. Maar mijn benen voelen goed. Het is wel wat warm, maar er staat geen wind en het is bewolkt. Prima hardloopweer dus. Ik probeer mijn gemiddelde snelheid van 5:15 min/km vol te houden. Maar na 3 a 4 kilometer merk ik toch dat ik iets afzak in snelheid.

Halverwege…

Dan zie ik de Brienenoord voor me opdoemen. Gelukkig hoeven we er niet overheen, maar rennen we onder de brug door. Het parcours loopt een stuk door Rotterdam. Ondertussen zit de eerste helft erop en zakt mijn tempo nog iets verder. Ik heb het toch best warm en besluit dat ik ga voor een tijd onder 5:20 min/km. Ik probeer me vast te houden aan andere lopers die hetzelfde tempo lopen. Af en toe haal ik weer iemand in en kies ik weer een andere loper om een tijdje achter te blijven hangen.

Bij kilometer 9 geeft mijn horloge een gemiddelde snelheid van 5:21 aan. Shit! Ondertussen voel ik me leeg en even ontstaat er een discussie in mijn hoofd. Kan ik nog versnellen? Ik besluit van wel en geef het laatste wat ik in me heb. Gelukkig vind ik op dit stuk ook een loper die een goed tempo loopt. Niet nadenken en volgen dus. Hoe dichter we bij de finish komen, hoe meer toeschouwers er langs het parcours staan. Ook dit zorgt ervoor dat mijn benen sneller willen. Met een gemiddeld tempo van 5:19 min/km ren ik over de finishlijn. Yes! Mijn snelste 10 kilometer van dit jaar.

Na de finish krijg ik mijn medaille en een flesje water. Terwijl ik dit leegdrink wacht ik op mijn collega. Na wat foto’s met medaille is het tijd om naar huis te gaan. Het begint al donker te worden. Ondanks het mooie weer van vandaag merk ik zo wel dat er een einde komt aan de zomer.

Het parcours van de Ronde van West is misschien niet het mooist. Maar de sfeer en organisatie is top! Ik heb een hele leuke avond gehad en ben erg blij met mijn tijd. Op naar het volgende event: de Dam tot Damloop.

Nathalie

Blogger missionnana.nl