Skip to main content

Motivation Monday: ga touwtje springen!

Vroeger deden we het allemaal… touwtje springen! Een pittige workout, want hiermee train je jouw lichaam erg intensief én verbrand je dus ook flink wat calorieën! Het beste is dat je hiervoor de deur niet uit hoeft. Ideaal nu alle sportscholen dicht zijn door corona. Pak dat springtouw er dus maar weer snel bij…

Workout video’s

Mis je jouw groepslessen nu de sportschool dicht is? Kies dan voor een workout video. Er zijn genoeg leuke video’s te vinden, maar hieronder mijn twee favorieten.

10-minute Jump Rope Workout

Een 10 minuten durende workout van FitSugar met veel verschillende oefeningen en soorten sprongen. Door deze afwisselingen vliegt de tijd voorbij. Het klokje onderin de hoek telt samen met jou de 10 minuten af.

Fat Burning Jump Rope Workout

Eén van mijn favoriete YouTube accounts is toch wel XHIT Daily. In deze 8 minuten durende workout wisselt trainer Rebecca-Louise het springen af met andere oefeningen. Het doel? Vet verbranden!

Circuittraining

Vind je het prettiger om zonder scherm te trainen? Ga dan voor deze handige print van Darebee.com.

jump-rope-workout

Deze circuittraining wisselt verschillende soorten sprongen af. Dit circuit herhaal je meerdere keren. Voor iedereen die wel van een beetje uitdaging houdt! Voor welk level ga jij?

30 Day Challenge

Pak jij het liever grootser aan? Kies dan voor een 30 dagen challenge.

30 Days Challenge Jump Rope
Deze 30 Days Jump Rope challenge is een echte aanrader voor als je steeds een beetje beter wilt worden. Na die 30 dagen kan je 18 minuten springtouwen! Maar wees niet bang, je bouwt dit natuurlijk rustig aan op.

Springtouw nodig?
Springtouw kopen Adidas

Heb je nog geen springtouw? Voor een klein prijsje zijn er verschillende soorten springtouwen te verkrijgen. Zoals dit mooie houten springtouw van Adidas. Wil je weten hoeveel keer je hebt gesprongen? Kies dan voor een springtouw met teller, bijvoorbeeld van Virtufit.

Wat is jouw favoriete thuisworkout? Gebruik je het springtouw wel eens tijdens jouw trainingen? #iksportthuis

Nathalie

Blogger missionnana.nl

3 thoughts to “Motivation Monday: ga touwtje springen!”

  1. Ik vind het altijd zo lastig om de juiste lengte te vinden van een springtouw, maar het is wel leuk en intensief om te doen! Toch maar eens opzoek naar een leuk springtouw

Reacties zijn gesloten.