Skip to main content

MOTIVATION MONDAY – De ideale winter hardloopoutfit

De afgelopen dagen is de temperatuur flink aan het zakken! De winter komt eraan! Deze Motivation Monday tips voor de ideale winter hardloopoutfit.

Afgelopen maart liep ik de CPC Halve Marathon in Den Haag. Dit betekende dat ik voor het eerst de winter door moest blijven trainen. Motivatie genoeg, maar dit vereist wel andere sportkleding. Wat je dan precies nodig hebt?

1. Lange tight
In de winter heb je vanzelfsprekend een lange tight nodig. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, koop een tight met een iets dikkere stof om je goed te beschermen tegen de kou.

2. Ondershirt
Een ondershirt (of zweetshirt) zorgt voor goede vochtafvoer en het houd je lichaam warm. Dit shirt vormt de eerste laag kleding. Belangrijk is het dat deze eerste laag ademend is.

3. Top met lange mouwen
Over dit ondershirt kan je een shirt met lange mouwen dragen. Deze tweede leeg kleding moet goed isolerend zijn en je beschermen tegen de ergste kou.

4. Waterdicht jasje
Als derde en laatste laag kleding is een wind- en waterdicht jasje aan te raden. Deze laatste laag met kleding zal je beschermen op extra koude of regenachtige dagen.

5. Hoofdband en handschoenen
Mocht het nu echt een koude winter worden dan is een hoofdband om je oren tegen de kou te beschermen erg fijn. Ook zijn er speciale sporthandschoenen die je kunnen beschermen tegen de ergste koud. Of je dit nodig en fijn vind is natuurlijk persoonlijk.

Het dragen van verschillende lagen kleding houd je warmer dan hele dikke kleding. Hierboven heb ik drie verschillende lagen kleding genoemd met verschillende functies. De Nederlandse winters zijn vaak niet erg koud en je hoeft dus zeker niet alle drie de lagen bij ieder rondje hardlopen te dragen. Bekijk van te voren het weer en bepaal welke lagen jou het beste zullen beschermen tegen de weersinvloeden van die dag.

Ik scoorde afgelopen weekend een nieuwe Nike legging en een top met lange mouwen van Puma met flinke korting bij Perry Sport. Geen smoesjes om de winter niet door te trainen dus! Ik ben klaar voor mijn marathon training!

Ben jouw hardloopoutfit al klaar voor de winter?


Nathalie

Nathalie

Blogger missionnana.nl

One thought to “MOTIVATION MONDAY – De ideale winter hardloopoutfit”

Reacties zijn gesloten.