Skip to main content

MOTIVATION MONDAY – 5 tips om jezelf te motiveren

Hoe blij we ook allemaal worden van sporten, van te voren kan het best nog wel eens moeilijk zijn om jezelf ertoe te zetten… Deze maandagochtend 5 tips om jezelf te motiveren.

1. Een doel voor ogen
Schrijf je in voor een evenement of kies een persoonlijk doel. Het maakt niet uit of dit een groot of klein doel is (als het maar haalbaar is). Met een doel voor ogen zul je minder snel een workout laten schieten.

2. Muziek aan
Zet je favoriete workout muziek aan terwijl je lui op de bank zit. Mijn stemming veranderd altijd direct bij het horen van dat ene nummer van de Bodypump les of die motiverende tekst uit mijn running playlist.

3. Het gevoel achteraf
Heb je na jouw rondje hardlopen, krachttraining of groepsles ooit spijt gehad? Ik niet! Ik ga meestal met meer energie naar huis en anders wel met een goed gevoel. Misschien voelt het zelfs nog wel beter als je van te voren moeite heb moeten doen om te gaan.

4. Just Do It
Nog altijd geen zin? Niet nadenken en gewoon gaan! Nike heeft deze quote niet voor niets.. Just do it!

5. Motivation Monday
Lees mijn eerdere Motivation Monday artikelen voor meer motivatie. Leuke workouts, nieuwe sportkleding, goede muziek en motiverende quotes!

Hoe motiveer jij jezelf op het moment dat je eigenlijk geen zin hebt om de deur uit te gaan? Laat het me weten in de comments.


Nathalie

Nathalie

Blogger missionnana.nl