Skip to main content

GOALS – Uitdaging #1: twee liter water drinken

Al van kinds af aan is dit een uitdaging; twee liter water drinken! Hier moet nu eindelijk eens verandering in komen! Lees mijn ervaring en tips voor jou om twee liter water te drinken..

Als jong meisje moest ik al naar de huisarts met buikpijn. Het probleem; ik dronk te weinig! Zijn advies was om een kan met 2 liter water in de koelkast te zetten en ervoor te zorgen dat deze iedere dag leeg ging.

Ook nu nog blijft genoeg water drinken voor mij een lastig punt. Soms gaat het periodes goed, soms (zoals nu) ben ik het even helemaal kwijt. Mijn probleem? Ik heb eigenlijk nooit dorst..

Tips
Nog altijd ben ik van mening dat het advies van de dokter destijds goed werkt. Ik heb een literfles van Spa in de koelkast staan en deze moet iedere dag twee keer leeg. Hiernaast is veel thee drinken natuurlijk altijd toegestaan.

Om mezelf en jou extra te motiveren hieronder nog eens op een rijtje waarom (water) drinken zo ontzettend belangrijk is.

  • Goed voor algemene gezondheid
  • Minder snel een honger gevoel
  • Zorgt voor een mooiere huid
  • Kans op kramp bij sporten is kleiner
  • Minder snel hoofdpijn

Mijn ervaring
Nu ben je vast benieuwd hoe ik het er de afgelopen week vanaf heb gebracht? Ik kan nog niet zeggen dat deze challenge is voltooid. Zo kan ik ‘s ochtends goed van start gaan en mijn fles water netjes leeg drinken, om dan ‘s middags weer helemaal vergeten te drinken.

Helaas is een slechte gewoonte lastig te veranderen, maar ik blijf ook de komende weken nog mijn best doen om dit te veranderen. Om beter bij te houden wat ik drink en het minder snel te vergeten ga ik de komende week wat water drink applicaties proberen! Over mijn ervaringen hiermee schrijf ik de volgende keer.

Heb jij ook moeite met het drinken van voldoende water? Heb je nog tips voor mij?


Nathalie

Nathalie

Blogger missionnana.nl

One thought to “GOALS – Uitdaging #1: twee liter water drinken”

Reacties zijn gesloten.