Skip to main content
50 push-ups challenge

GOALS – Push Up Challenge #2

Na een moeizaam einde van week 3 van de 30 Day Push Up Challenge twijfelde ik ontzettend wat ik moest doen. Ga ik deze challenge wel halen?

Week 3 (in de herkansing)

Maandag van week 3 weet ik niet wat ik moet doen, ik heb er even helemaal geen zin in en sla vandaag even over.

Dinsdagochtend maak ik een nieuw plan. Week 3 gaat in de herkansing. Ik plan per dag een aantal push ups in en hoop zo de 30 goed aan te kunnen aan het einde van de week. ‘s Avonds doe ik 25 push ups en die gaan me redelijk gemakkelijk af. Ik ben weer blij. Helaas blijf ik ook de dagen hierna de oefening steeds meer uitstellen. Toch zit het me niet lekker, ik ben aan een uitdaging begonnen en nu wil ik het afmaken ook! Opnieuw maak ik een planning en deze keer mag ik NIET opgeven van mezelf. Als ik straks die 50 push ups af kan vinken ga ik zo blij zijn!!

Woensdag voor de bootcamp start ik opnieuw met 30 push ups, gelukkig gaan deze me nog goed af. Ik ga het schema weer oppakken.

50-push-ups-challenge

Week 4

Na de 35 kilometer wielrennen donderdag en een lange warme douche zie ik op mijn to do lijstje die 35 push ups nog staan. Shit, snel doen dan heb ik het gehad. Ze gaan goed. Vrijdag herhaal ik dit nog een keer. Zaterdag doe ik 38 push ups. Die gaan oké. Als ik maandag laat thuis kom vanuit Amsterdam zie ik nog 40 push ups op mijn lijstje staan. Ik heb spierpijn in mijn armen en ben moe, maar hé geen smoesjes meer. Gewoon doen! Het gaat vrij moeizaam, maar ik doe er 40. Een beetje zenuwachtig ben ik als ik dinsdag 42 push ups moet doen.. De spierpijn in mijn armen is er niet minder op geworden.. Ai! Gelukkig is het morgen rustdag en dan zit week 4 erop! Het einde van de challenge komt dan toch eindelijk in zicht.. Nog even doorzetten!!

Eindstand: 190 push ups

De laatste loodjes

De één na laatste dag, dag negenentwintig (officieel dan.. mij kostte het iets meer dagen!). Ik lig al in bed als ik zie dat ik de 45 push ups die gepland staan nog niet heb gedaan.. Shit. Uit bed en nog even knallen dan maar. Ik ben blij, want het gaat best wel “makkelijker”. Of niet echt makkelijk, maar ik heb het wel eens moeilijker gehad. Op de laatste dag van de challenge ga ik hardlopen en doe daarna een HIIT training buiten. Deze sluit ik af met 50 push ups. Oeff het gaat moeizamer dan gisteren, maar opgeven is nu geen optie meer.

Woehoe! Een paar weken en ruim 520 push ups verder kan ik deze challenge dan eindelijk afvinken!

Mijn uitvoering van zo veel push ups achter elkaar is nog lang niet perfect en ik ga dan ook zeker door met trainen, maar ik ben blij! Ik heb het gehaald.

Ik geloof niet dat een schema als dit je echt verder gaat helpen bij een gezonder en fitter leven. Wel is het een leuk middel om jezelf uit te dagen naast je andere trainingen. Ik deed de oefeningen meestal gewoon in de sportschool tijdens mijn training of thuis. Een push up kan gelukkig overal. Het was voor mij een leuke manier om deze oefening weer onder de knie te krijgen. Nu nog volhouden..

Hoeveel push ups kan jij doen?
Handtekening-Nana

Nathalie

Blogger missionnana.nl